Суспільство

Миколаїв - «електричний острів»: облтеплоенерго планує виробляти власну електроенергію

Це дозволить підприємству здобути енергетичну незалежність та автономність. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Комунальне підприємство «Миколаївоблтеплоенерго» опановує новий вид діяльності – виробництво власної електричної енергії, що дозволить підприємству здобути енергетичну незалежність та автономність. Про це на брифінгу розповів директор підприємства Микола Логвінов, – передає пресслужба Миколаївської міської ради.

Наразі «Миколаївоблтеплоенерго» розпочало встановлювати когенераційні установки на базі європейських машин. І вже монтує чотири таких, які будуть виробляти 4 мВт електричної енергії. У планах підприємства побудувати установку потужністю 22 мВт. Це надасть можливість забезпечити своєю електричною енергією не лише «Миколаївоблтеплоенерго», але і все місто.

«Якщо нам цей план вдасться, ми повністю закриємо потребу всієї критичної інфраструктури Миколаєва в електричній енергії. Тобто будемо працювати в режимі острова», – зазначив Логвінов.

Чотири установки, що монтуються наразі, зможуть повністю забезпечувати потреби в електричній енергії «Миколаївоблтеплоенерго», а також частково – «Миколаївводоканалу».

Також підприємство має у планах зменшити витрати газу та перейти на альтернативні джерела палива. Для цього «Миколаївоблтеплоенерго» вже має і планує збільшити кількість котелень, що працюють на біопаливі. Щоб у підсумку, згідно з усіма європейськими практиками, перейти на відновлювальні джерела теплової та електричної енергії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button