Пригоди

У Міноборони уточнили заяву щодо "призову українців з-за кордону"

Німецьких журналістів звинуватили у зміщенні акценту слів Умєрова

Цей материал також доступний

У Міністерстві оборони уточнили заяву міністра Рустема Умєрова, що на порядку денному немає обговорення призову чоловіків з-за кордону. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив начальник управління преси та інформації Міністерства оборони України Іларіон Павлюк.

“На порядку денному немає обговорення призову з-за кордону. Якщо громадяни України за кордоном хочуть долучитися (до війська, – ред.), вони приїжджають в Україну й долучаються”, – сказав він.

У коментарі “Бабелю” Павлюк пояснив, що Bild змістив акцент. За словами Павлюка, міністр загалом говорив журналістам про рекрутинг і необхідність донести до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до війська. Ніяких обговорень механізмів призову до лав ЗСУ з-за кордону на порядку денному немає.

Нагадаємо, сьогодні німецькі видання WELT та Bild опублікували інтерв’ю з міністром оборони Рустемом Умєровим. ЗМІ, цитуючи міністра, написали, що Міноборони нібито планує призвати на військову службу з-за кордону українців.  Також зазначалося, що йдеться про запрошення, а всіх, хто не виконає цю вимогу, нібито чекають санкції, які поки що обговорюються.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button