Суспільство

Україна хоче призвати до армії чоловіків, які живуть за кордоном, - міністр оборони Умєров

Ухилянтам погрожують санкціями

Цей материал також доступний

Військовозобов’язаних українців, які живуть за кордоном, можуть призвати до армії, в Україні обговорюють такі сценарії. Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв’ю виданням Bild, Welt TV та Politico.

Умєров припустив, що наступного року призвати на військову службу можуть чоловіків, які проживають за кордоном. Українців призовного віку від 25 до 60 років у Німеччині та інших країнах можуть попросити з’явитися до призовних пунктів Збройних сил. Міністр оборони говорив лише про запрошення. Але, як зазначає німецьке видання, Умєров дав зрозуміти, що можуть бути санкції, якщо запит не виконають.

“Ми все ще обговорюємо, що буде, якщо вони не приїдуть добровільно”, – цитує Умєрова Welt.

Міністр оборони наголосив, що важлива справедливість у питанні мобілізації. Важливо, як військові будуть навчені та оснащені, де і коли вони будуть служити та коли їх демобілізують. За словами Умєрова, для новобранців також будуть варіанти вибору залежно від їхніх здібностей.

“Ми хочемо справедливості для всіх, тому що це стосується нашої власної країни. Ми надішлемо їм запрошення”, – додав він.

Міністр оборони дав зрозуміти, що не відчуває симпатії до тих, хто відмовляється від військової служби через сумління:

“Це не покарання за те, що ви відстоювали свою країну і служили країні. Це честь”.

Як зазначають німецькі видання, з 24 лютого 2022 року до Німеччини прибув 221 571 український чоловік віком від 18 до 60 років. З них наразі в країні перебувають 189 484.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Артист ! Теперь точно , все кто выехали и спасли себе жизнь , останутся в других странах навсегда ! Имели ввиду твои санкции

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button