СуспільствоТема дня

Утримання Жовтневого водосховища - це витрати, які будуть включені в тариф для миколаївців, - Дуденко

"Місту потрібна альтернатива і незалежність від джерела водопостачання". ВІДЕО

Цей материал також доступний

Поновлення роботи Жовтневого водосховища забезпечить незалежність Миколаєва від джерела водопостачання. Про це заявив генеральний директор МКП “Миколаївводоканал” Борис Дуденко, – передає міськрада.

“Нам потрібна альтернатива і незалежність від джерела водопостачання. Тому водосховище повинно існувати. Всі маємо надію, що відновимо водогін “Дніпро-Миколаїв”. Будемо планувати будівництво водогону “Нова Одеса-Миколаїв”. Але водосховище потрібно як буфер і як запас води, щоб ми мали незалежність”, – сказав він.

Читайте також:
На відновлення Жовтневого водосховища збираються виділити 4,3 мільярди гривень
хоча раніше повідомлялося:
На відновлення Жовтневого водосховища потрібно до 300 млн грн, – “Миколаївводоканал”

Ясна річ, робити це треба не в тому вигляді, яким водосховище було до того, як перестало виконувати свої функції, а із застосуванням сучасних технологій та методів. Адже, як нагадує гендиректор МКП, однією з причин припинення експлуатації водосховища стала незадовільна якість води, яка в ньому зберігалась.

«Дуже серйозний момент — це збереження води в цьому водосховищі. Будемо пропрацьовувати моменти, які дозволятимуть це робити. Зараз ми плануємо заповнювати водосховище якісною водою. Також ми плануємо застосувати технології при будівництві, які будуть зберігати воду. Будемо будувати і нові очисні споруди, які після очищення дадуть в мережу питну воду. Ці всі три чинника забезпечать нас питною водою високої якості», – пояснив Борис Дуденко.

Також Дуденко прокоментував те, що раніше на водосховище не звертали уваги, а сам він казав, що воно не потрібно місту. За його словами, утримання водосховища – це витрати, які будуть включені в тариф на водопостачання та водовідведення.

Читайте також:
Досягнення директора “Миколаївводоканалу”: непрозорі договори, новий будинок та донька на “Геліку”

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button