Суспільство

Обтеплоенерго після війни не буде подавати тепло в будинки миколаївців без акту готовності

95% проривів, що виникли під час цьогорічного опалювального сезону є внутрішньобудинковими

Цей материал також доступний

По закінченню війни комунальне підприємство “Миколаївоблтеплоенерго” планує не надавати теплоносій в будинки, що не матимуть випису актів готовності до опалювального сезону, задля попередження ризиків збитків, внаслідок проривів внутрішньобудинкових мереж. Про це повідомив директор підприємства Микола Логвінов на своєму брифінгу, передає видання ПН.

Логвінов зазначив, що 95% проривів, що виникли під час цьогорічного опалювального сезону є внутрішньобудинковими.

“Це продовжується не перший рік, це продовжується десятиліттями. Коли були ЖЕКи комунальні можна було ще якось впливати на їх підготовку, натомість зараз ОСМД та керуючі компанії – це приватний бізнес. І вони самі приймають рішення, готувати обʼєкт до опалювального сезону чи ні”, – додав він.

Перед початком опалювального сезону “Миколаївоблтеплоенерго” дає виписи актів готовності будинку до опалювального сезону. Проте деякі керуючі компанії нехтують цими заходами і не підготовлюють будинки до прийому теплоносія.

“Теоритично, я маю право не подати теплоносій до будинку, який не отримав випис акту готовності. Але зараз іде війна, і я не вважаю цей метод наразі нормальним, аби люди страждали через поганого керівника. Їх ніхто не може оштрафувати, місто на це не впливає. Можна вплинути і не подати тепло, але за безвідповідальність однієї людини, будуть вимушені страждати всі”, – прокоментував Логвінов.

Директор “Миколаївоблтеплоенерго” вважає, що не надавання теплоносія в будинки, спонукатиме мешканців міняти керуючу компанію чи ОСМД, адже вони сплачують квартплату за надання послуг, в які входить утримання будинки, в тому числі і ремонт поточний або капітальний внутрішньобудинкової мережі.

Він також зазначив і те, що не підготовка будинків до опалювального сезону наносить збитки і самому підприємству. Внаслідок проривів відбувається витік води, тобто великі втрати в тепломережі. І для того аби запустити воду у систему вона має пройти відповідну хімічну підготовку, на яку витрачаються кошти. Якщо запустити у систему сиру воду, то цей котел потрібно буде промивати. Промивка одного котла коштує мільйон гривень, на балансі підприємства наразі налічується близько 600 котлів.

“По-перше, це гроші. Якщо людина отримує неякісну послугу – вона не буде платити за неї. І вона має на це право. По-друге, вода в мережі дорога, вона дорожча за ту, що була з Дніпра. Тому що, вода, яка зараз в мережі, вона пройшла хімічну підготовку, на це витрачено великі гроші. Хімпідготовка котельні розрахована на визначений обсяг води, який вона може переробити, якщо виникає великий витік, тобто втрати води, то кільна не справляється. Якщо кільна не справляється, то може припинити роботу вся котельня”, – розповів директор ОКП.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button