Пригоди

Мешканка Миколаївщини хотіла онлайн-заробітку, а віддала шахраям понад 120 тисяч

За вказаним фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження

Цей материал також доступний

Однією з поширених схем шахрайства є «віддалена робота». Саме за такою схемою невідомі привласнили грошові кошти 29-річної жінки. Про це повідомляє 24 листопада 2023 року Вознесенське районне управління поліції.

Так 23 листопада 2023 року до відділення поліції №3 Вознесенського райуправління звернулась жителька Южноукраїнської громади про те, що її ошукали шахраї.

“Заявниця розповіла, що в одному із месенджерів їй надійшло повідомлення про можливість онлайн-заробітку. Жінка погодилась та перейшла за посиланням. Умовами такого заробітку було перегляд відео та ставити вподобайки, за які спершу жінці треба було заплатити самій, а по завершенню виконання усіх завдань очікувати на подвійний кешбек. У такий спосіб заявниця перерахувала 120 тисяч 300 гривень зі свого карткового рахунку. Однак ані подвійного заробітку, ані власноруч перерахованих коштів потерпіла назад не отримала”, – йдеться в повідомленні.

За вказаним фактом дізнавачі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Правохоронці нагадали громадянам, про правила безпеки, а саме:

  • ніколи не виконуйте вказівки незнайомих осіб, особливо, що пов’язані з перерахунком коштів;
  • не розголошуйте незнайомцям свої особисті дані та дані реквізитів рахунку;
  • нікому не надавайте дані банківської карти – її номер та строк дії, РІN – код, CVV2/CVC2 коди, паролі;
  • не поспішайте проводити жодних операцій за вказівками співрозмовників.

“Якщо від вас вимагають подібні дані – це шахраї. Будьте максимально пильними та обережними під час здійснення операцій, пов’язаних із банківськими рахунками!

Якщо ж ви все таки потрапили до рук аферистів, одразу зверніться до найближчого відділення поліції або телефонуйте 102”, – зазначають в поліції.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button