Економіка

Посол Данії в Україні: "Суднобудівні заводи Миколаєва можуть конкурувати з верфями Польщі, Кореї, Китаю"

В Данії не бачать причин, чому б їм цього не робити

Цей материал також доступний

Данія, яка взяла шевство над відбудовою Миколаєва та області, планує допомагати нашому регіону не тільки з відновленням житла, критичної інфраструктури та бізнесу. В перспективі — підтримка колись ключової для Миколаєва сфери суднобудування, про що в інтерв’ю “Економічній правді” розповів посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен.

“Ведемо діалог з Університетом кораблебудування імені адмірала Макарова, адже кораблебудування – це частина ДНК Миколаєва. Вуз сильно пошкоджений, але будівля структурно міцна, її можна відбудувати. Відновлення роботи закладу поверне молодь, а також, сподіваємося, іноземних студентів. Раніше це було суттєвим джерелом доходу, тому що вони платили за навчання”, – ділиться планами пан посол.

Олє Егберг Міккельсен також розповідає, що у Данії є бачення, що миколаївські суднобудівні заводи можуть бути модернізовані і конкурентоспроможні на міжнародному рівні:

“Вони можуть конкурувати з верфями Польщі, Кореї, Китаю, і ми не бачимо причин, чому б їм цього не робити. У вас є хороші спеціалісти, зварювальники, сильні традиції. Звичайно, зараз це складно через військову ситуацію. Порт заблокований, не можна вводити і виводити судна, але згодом, сподіваюся, місто знову стане містом суднобудівників. Думаю, тут є величезний потенціал. Данські компанії готові допомогти в цьому”.

Посол Данії зазначає, що їх країна більше не будує кораблі, адже це занадто дорого, але в них є військово-морські конструкторські бюро, морські інженери і сильні традиції судноплавства.

“Близько 10% світової торгівлі здійснюються данськими суднами. Тож ми бачимо багато можливостей для співпраці, для взаємодії, яка була б взаємовигідною. У світі багато українських моряків, тому вже зараз є точки дотику. Ми розглядаємо наше партнерство з Миколаєвом як таке, що може стимулювати і повернути суднобудівну традицію до міста”, – резюмує Олє Егберг Міккельсен.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button