ІсторіяСуспільство

Відродження спадщини: у Миколаєві відбулася зустріч з просвітянином та інженером заводу «Океан»

9 лютого Бібліотека-філія 18 ЦМБ ім. Кропивницького стала майданчиком для зустрічі з видатним просвітянином та інженером заводу «Океан», Віктором Івановичем Спицею. Захід, присвячений початкам українського відродження в Корабельному районі та на Миколаївщині, зібрав шанувальників історії та культури, готових зануритися в невідомі сторінки рідного краю.

Віктор Іванович поділився унікальними історичними спогадами, зокрема про ключові події 90-х на заводі «Океан», створення «Просвіти» і відродження української мови. Він розповів про підняття українського прапора на адмінбудівлі заводу та свою участь у цій історичній події. Слухачів зачарували розповіді про оформлення сцени з зображеннями Тараса Шевченка та авторські патріотичні вірші Віктора Івановича, доповнені раритетними фотографіями та плакатами.

Ми віримо, що такі заходи є ключовими для збереження та розвитку української культури та мови. Дякуємо усім учасникам і гостям за незабутні емоції та натхнення. Жива історія та культура — основа нашого майбутнього. Бажаємо всім миру та перемоги!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button