СуспільствоТема дня

Фекальне забруднення: у водопровідній мережі Миколаєва виявлено коліформи

Санітарно-хімічні показники води з-під кранів не відповідають нормам!

Цей материал також доступний

Державна установа «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» з метою попередження виникнення інфекційних та неінфекційнх захворювань, пов’язаних із вживанням питної води, продовжує її планові моніторингові дослідження у населених пунктах області. Впродовж минулого тижня моніторингових досліджень, в пробі води з водопровідної мережі в місті Миколаїв санітарно-хімічні показники перевищували ГДК (гранично допустиму концентрацію):

– загальна жорсткість – в 1,5 рази,
– сухий залишок – в 1,4 рази,
– сульфати – в 1,2 рази,
– хлориди – в 1,9 разів.

В одній пробі води із двох досліджених виявлено загальні коліформи (їх наявність у воді зазвичай вказує на недавнє фекальне забруднення). Тобто, вода в водопровідній мережі міста Миколаїв не придатна для питних потреб.

“Про результати досліджень проінформовано балансоутримувачів водопроводів та органи місцевого самоврядування”, – сказано в повідомленні.

ДУ «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» рекомендує для приготування їжі та задоволення питних потреб використовувати фасовану воду промислового виробництва та воду з пунктів її розливу після попереднього кип’ятіння.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button