СуспільствоТема дня

Уряд провів окрему нараду щодо відновлення водопостачання в Миколаєві

Поки розчищення русла річки Інгулець є пріоритетним завданням

Цей материал також доступний

Питання відновлення стабільного водопостачання Миколаєва було обговорено під час наради з віцепрем’єр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим, міністром екології Русланом Стрільцем, головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом, представниками Держагентства відновлення. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Внаслідок російських обстрілів навесні 2022 року був пошкоджений водогін, який доставляв питну воду в Миколаїв. Подальші обстріли та руйнування Каховської ГЕС ускладнили ситуацію. Для вирішення цієї проблеми уряд загалом уже виділив понад 1 млрд грн.

Під час наради заслухали запропоновані варіанти щодо налагодження стабільного водопостачання в місто, зокрема, стосовно розчищення русла річки Інгулець. Це пріоритетне завдання. Готуємо виділення на це додаткових коштів“, – зазначив він.

За його словами, учасники наради також ознайомилися з пропозиціями щодо будівництва технічного водогону, реконструкції водосховища.

“Дав завдання вивчити таку можливість. За підсумками наради Державному агентству відновлення, Миколаївській ОВА та іншим дотичним органам дані відповідні доручення”, – додав Шмигаль.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button