Суспільство

Стійкий до російського РЕБу: дрон українського виробництва пройшов комісію Міноборони

БпЛА залітає до 35 кілометрів у тил ворога

Цей материал також доступний

Україна продовжує розвивати інновації з Brave1, так стійкий до російського РЕБу дрон Backfire пройшов комісію Міноборони та очікує наказ на допуск до експлуатації.

Про це повідомив 20 листопада 2023 року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“«Пташка» вже пройшла комісію Міноборони та очікує наказ на допуск до експлуатації. Це означає, що держава офіційно зможе закуповувати ці безпілотники. Команда творців уже готується до серійного виробництва БпЛА.

Продовжуємо збільшувати кількість безпілотників на фронті. Якщо теж маєте розробки, які допоможуть Силам оборони, подавайте заявку через платформу Brave1”, – повідомив він.

Backfire — ударний дрон від українських розробників, які увійшли до оборонного кластера Brave1. БпЛА залітає до 35 кілометрів у тил ворога та допомагає уражати російську артилерію, логістичні вузли, ворожі склади й командні пункти.

Завдяки GPS-антені, яку майже неможливо заглушити, дрон дуже стійкий до ворожих засобів РЕБу. Також через повну автономність безпілотника росіяни не можуть вирахувати його координати та наземної команди. Це убезпечує операторів.

Зараз Backfire демонструє хороші результати на фронті. За останні два місяці військові здійснили щонайменше 50 успішних місій. Розробники співпрацюють зі зведеним загоном «Злі птахи» ЗСУ, які допомагають удосконалювати БпЛА.

Військові Зведеного загону ударних БпЛА “Злі Птахи” – Військово-Морських Сил України вже збирають кошти на придбання дронів Backfire. Про це повідомляє Благодійний фонд “Hero of Ukraine”.

Кожен бажаючий може зробити свій внесок для придбання БпЛА на сайті фонду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button