Суспільство

Депутати пропонують запровадити в Україні нове свято - Міжнародний чоловічій день

З метою відзначення досягнення та внеску хлопців та чоловіків

Цей материал також доступний

У Верховній Раді України пропонують запровадити нове свято – Міжнародний чоловічій день. Депутати переконані, що подібний крок є важливим у підтримці гендерної рівності. Авторами ідеї є Марія Мезенцева, Олександр Мережко, Євгенія Кравчук, Сергій Швець, Ярослав Юрчишин.

Відповідний законопроєкт постанови з реєстраційним номером 10270 внесли до парламенту 20 листопада 2023 року. Наразі його направлено на розгляд Комітету.

Якщо його приймуть – в Україні Міжнародний чоловічий день буде відзначатися щорічно 19 листопада.

У пояснювальній записці нардепи зазначають, що це робиться з метою відзначення досягнення та внеску хлопців та чоловіків.

“Однією з основних принципів сучасного правозабезпечення є принцип гендерної рівності. В Україні, як і в багатьох інших країнах, існують Міжнародний жіночий день і День прав людини. Проте, для забезпечення повноцінної рівності статей, важливо встановити і Міжнародний чоловічий день, що визначається національним законодавством. Встановлення Міжнародного чоловічого дня може бути важливим кроком у підтримці гендерної рівності. Воно показує, що суспільство визнає важливість прав та проблем чоловіків, а також їхній внесок у суспільство. Це може стимулювати позитивні зміни в уявленнях про стать і взаємини між статями”, – йдеться в пояснювальній записці.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button