Суспільство

Кабмін рекомендував органам влади спілкуватись з громадянами зрозумілою мовою

Кабінет міністрів схвалив Рекомендації щодо викладення інформації суб’єктами владних повноважень у форматах, що забезпечують доступність сприйняття.

Про це повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики.

– Сьогодні ми не можемо витрачати час на інформацію, що є складною для сприйняття. Чиновники грішать тим, що надають багато розʼяснень, які ускладнюють сприйняття викладеного матеріалу. Ухвалення такого розпорядження – реальний крок до розуміння змісту головних інформаційних меседжів урядових документів, – наголосив т.в.о. міністра Ростислав Карандєєв.

Рекомендації допоможуть громадянам отримували інформацію від державних органів спрощеною та доступною мовою.

Документ містить понад 30 пунктів, за допомогою яких суб’єкти владних повноважень зможуть адаптувати текстові повідомлення у форматі легкого читання. Згідно з документом, органи влади мають не перевантажувати зміст надмірним обсягом інформації.

Структура повідомлення має бути простою, логічною, послідовною та однозначною. А речення повинні містити одну ідею. Важливу інформацію варто розміщувати на початку документа, виділяючи жирним шрифтом або рамкою. Слід уникати абревіатур, професійної лексики та скорочень, а також розміщення тексту на зображеннях або шрифтів із засічками. Складними для сприйняття будуть і наявність кількох посилань в одному рядку. Процес читання полегшить контраст між текстом і його тлом.

Водночас, прийняття розпорядження спрямоване на реалізацію положень Конвенції про права осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, ми писали:

Мэр Сенкевич не найдя понимания с депутатами, показал им средние пальцы (видео)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button