Суспільство

"Армія дронів": на фронт передадуть ще понад 2 тисячі безпілотників українського виробництва

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров

Цей материал також доступний

Сили оборони отримають понад дві тисячі українських безпілотників. Їх розподілять на найгарячіших ділянках фронту. Про це повідомив 18 листопада 2023 року міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“Продовжуємо системно передавати безпілотники Силам оборони, адже саме “пташки” завдають колосальних утрат ворогу”, — сказав Федоров.

До партії увійшли коптери та БпЛА літакового типу, серед яких розвідувальні, камікадзе й багаторазові бомбери. Дрони допоможуть уражати ворожі позиції й техніку. Усі БпЛА виробили в Україні та закупили в межах державної програми, уточнив міністр.

Він також заявив, що лише минулого тижня безпілотники уразили 39 танків, 57 гармат, 34 броньовані машини та 307 опорних пунктів. Це, за його словами, завдало росіянам збитків на мільйони доларів.

За тиждень з 6 до 13 листопада українські військові за допомогою проєкту «Армія дронів» уразили 220 одиниць російської техніки.

У липні 2022 року Мінцифри, Генштаб ЗСУ та платформа UNITED24 запустили проєкт «Армія дронів». У його межах Міністерство закуповує та ремонтує дрони, а також навчає операторів БпЛА.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button