Суспільство

Власнику повернули техніку, за допомогою якої без погодження встановлювали спортмайданчик в центрі Миколаєва

Існує ймовірність повернення до будівельних робіт

Цей материал також доступний

Центральний районний суд міста Миколаєва 13 листопада 2023 року виніс ухвалу про повернення власнику техніки, яка виконувала будівельні роботи на Флотському бульварі, а саме використовувалась для встановлення спортмайданчика без затвердженого та погодженого проєкту.

Про це повідомила Державна екоінспекція Південно-Західного округу.

Оскільки існує ймовірність повернення до будівельних робіт, інспекція наголошує, що Флотський бульвар було визнано парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва, він охороняться Законом України «Про природно-заповідний фонд».

Статтею 38 цього закону передбачені вимоги щодо режиму парків-пам’яток садово-паркового мистецтва, а саме:

забороняється будь-яка діяльність, що не пов’язана з виконанням покладених на них завдань і загрожує їх збереженню

забезпечується проведення екскурсій та масовий відпочинок населення, здійснюється догляд за насадженнями

утримання та реконструкція провадиться за проектами, що розробляються спеціалізованими науковими та проектними установами і затверджуються органами, у підпорядкуванні яких перебувають ці парки, за погодженням (у даному випадку – з Обласною державною адміністрацією)

власники або користувачі земельних ділянок, водних та інших природних об’єктів, оголошених парками-пам’ятками садово-паркового мистецтва, беруть на себе зобов’язання щодо забезпечення режиму їх охорони та збереження.

Нагадаємо, що 1 листопада 2023 року у Миколаєві екологічною інспекцією встановлено факт проведення будівельних робіт спортивного майданчика без затвердженого та погодженого проєкту. Зі слів працівників КП “Миколаївські парки”, підрядною організацією проводяться роботи з будівництва спортивного майданчика. Інспекторами виявлено незаконне знищення 2 дерев, зняття верхнього шару ґрунту, знищення газону, що є порушенням статей 7, 38 закону “Про природно-заповідний фонд України”. Державні інспектори викликали працівників поліції та подали заяву про злочин. А техніку згодом вилучили та евакуювали.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button