Суспільство

З бюджету Миколаєва пішло вже майже 320 млн грн на придбання квартир військовим

Кому саме видали квартири - у мера не кажуть

Цей материал також доступний

Міська влада Миколаєва вже витратила майже 320 мільйонів гривень, які були виділені на придбання або виплату компенсації за придбане житло для військових. Про це 17 листопада 2023 року заявив перший заступник міського голови Віталій Луков під час зустрічі з ініціативною групою містян, які організовують акції “Всі гроші на ЗСУ”, – передає ПН.

Він нагадав, що 200 мільйонів гривень були виділені з бюджету Миколаєва на придбання квартир для військових, ще 190 мільйонів гривень Миколаїв отримав в якості державної субвенції на компенсацію військовослужбовцям за придбання житла, які стоять в черзі ще з 2018 року.

“Всі ці кошти вже витрачені. Ми ще й додадково виділили до цієї суми”, – заявив Луков.

За його словами, спочатку міська влада самостійно закуповувала для військових квартири, але потім на прохання самих же військових було вирішено видавати їм сертифікати на певну суму, які вони впродовж року можуть витратити на придбання квартири.

Луков додав, що комісія міськради, яка займається цим питанням, не обирає самостійно, кому видати квартиру, а кому ні, існують певні правила: військовий має перебувати на квартирному обліку, у людини немає свого житла, і за останні 5 років в нього не має бути відчудження майна. Окрім цього він зазначив, що перелік конкретних військових, які потребують житла, складають командири військових частин, потім цей список погоджує вище командування.

На запитання ініціативної групи, чи можуть вони побачити список цих військових, кому надали квартири, Луков заявив, що це неможливо, адже це персональні дані. Але запропонував їм звернутись до військових частин, можливо там погодяться надати цю інформацію.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button