Пригоди

Шкода - понад мільйон гривень: правоохоронці Миколаївщини викрили «чорних» лісорубів

За скоєне фігурантам загрожує до семи років увʼязнення

Цей материал також доступний

У ході розслідування правоохоронці встановили, що наприкінці 2020 року 30-річний мешканець Прибужанівської громади організував злочину схему та залучив до неї свого 23-річного знайомого. Попередньо змовившись, зловмисники, які раніше потрапляли в поле зору правоохоронців, налагодили схему від незаконної порубки дерев до продажу деревини за оголошенням у інтернет-мережі й отримання за це грошової винагороди.

Днями оперативники Вознесенського районного управління поліції викрили чоловіків під час чергової незаконної порубки дерев у одній із лісосмуг району.

Фігурантів слідчі доставили до відділку поліції та затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Того ж дня слідчі райуправління за підтримки роти поліції особливого призначення провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання двох фігурантів. Під час обшуків на території домоволодінь та безпосередньо на місці скоєння злочину правоохоронці виявили та вилучили бензопили, сокири і транспортні засоби, які чоловіки використовували під час незаконної рубки та перевезення дерев, а також спилену деревину.

За попередніми підрахунками, сума збитків, завданих навколишньому середовищу від протиправної діяльності зловмисників, становить понад мільйон гривень.

Наразі слідчі проводять розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 та ч. 4 ст. 246 КК України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинена за попередньою змовою групою осіб, що спричинили тяжкі наслідки». Санкція статті передбачає до семи років ув’язнення.

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури фігурантам слідчі повідомили про підозру у вчинені дванадцяти фактів скоєння злочинів.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 200 тисяч гривень та домашнього арешту.

Нині поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності. Триває досудове розслідування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button