Суспільство

Підуть в Корабельний: після скарги Сєнкевича норвежці подарували місту 6 автобусів

4 з них здатні перевозити по 86 пасажирів, 2 інших – по 97

Цей материал також доступний

7 листопада 2023 року Миколаїв отримав із Норвегії шість пасажирських автобусів, кожний з них може вмістити майже 100 осіб, про що повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради: чотири з них здатні перевозити по 86 пасажирів, два інших – по 97. Вони зручні, надійні та потужні. Крім того, автобуси пристосовані під перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями.

“Тут потрібна передісторія. У травні цього року ми підписали Меморандум про співпрацю з містом Крістіансанн. Тоді я мав короткий візит до наших партнерів. Розповів їм про ситуацію в місті, наслідки бомбардувань, а також розказав про наші потреби. Згадав і про нестачу громадського транспорту в місті. Адже частину автобусів ми передали ЗСУ, ще частина була пошкоджена обстрілами… Як розповіли мені сьогодні, одразу після мого візиту зібрались бізнесмени Крістіансанна і почали збирати кошти для закупівлі автобусів. Знайшли транспорт, придбали його і привезли до Миколаєва.

Муніципалітет Крістіансанна також завантажив ці автобуси медобладнанням, теплими речами та засобами гігієни. Усю гуманітарну допомогу після обліку ми передамо нашим лікарням та закладам соціального захисту”, – зазначив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Автобуси вийдуть на міські маршрути після оформлення документів. Планується, що вони будуть курсувати в Корабельний район, – повідомили в міськраді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося:
Миколаїв отримає шість вживаних автобусів з Норвегії та ще купить додаткові в кредит, – розповів Сєнкевич

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button