Пригоди

Україна відкриває новий табір для російських військовополонених

Умови в новому таборі відповідатимуть усім вимогам норм міжнародного гуманітарного права

Цей материал також доступний

Через велику кількість російських військовополонених найближчим часом в Україні відкриють новий табір для утримання військовополонених, про що повідомили в Telegram-каналі проєкту “Хочу жити”. Паралельно з цим тривають роботи з підготовки до запуску ще одного табору.

Збільшення кількості військовополонених пов’язане як із ситуацією на фронті, погіршенням мотивації російських солдатів, так і через блокування обмінів військовополоненими російською стороною.

Умови в новому таборі відповідатимуть усім вимогам норм міжнародного гуманітарного права, так само як і в таборі “Захід-1”. російських військових забезпечать медичною допомогою, триразовим харчуванням, зв’язком із рідними, а також постійним доступом представників Міжнародного комітету Червоного хреста. Утримання військовополонених відбувається виключно у спеціально відведених для цього місцях, які розташовані у глибокому тилу, адже це передбачено Женевськими конвенціями.

Водночас проєкт зазначає, що російська сторона утримує українських військових у звичайних в’язницях і виправних колоніях разом з ув’язненими, не поважаючи та фактично не визнаючи їхнього статусу військовополоненого.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button