Пригоди

У Миколаївському зоопарку вперше в історії закладу вигодували кенгурятко

Його мама трагічно загинула влітку цього року

Цей материал також доступний

Співробітники Миколаївського зоопарку врятували кенгурятко. Як повідомила пресслужба міськради, його мама кенгуру Беннета на ім’я Октава трагічно загинула влітку цього року, в сумці тварини було маля. В природі на таких дитинчат чекає загибель, але цьому малому пощастило. Робітниця з догляду за тваринами Оксана Олєйнік стала для кенгуреняти «прийомною мамою» і взяла його на штучне вигодовування.

Згодом крихітка отримав ім’я — його назвали Сьомою. На початку штучного вигодовування вага кенгурятка була 900 г, на сьогоднішній день він важить 3,6 кг.

“Улюбленою їжею Сьоми є козине молоко, овес, насіння соняшника, вівсянка та гілки фруктових дерев (яблуні, груші, хурми та вишні). За характером він слухняний, грайливий, добрий та завжди активний”, – розповідають співробітники зоопарку.

Це перший успішний випадок штучного вигодовування дитинчати кенгуру в Миколаївському зоопарку. Не обійшлося і без труднощів, адже складність полягала в забезпеченні комфортного температурного режиму в новій сумці для малюка: він повинен бути таким самим, як і в сумці мами-кенгуру. Але «прийомна матуся» Оксана потурбувалась, щоб це питання вирішилося. Крім того спеціалісти нашого зоопарку зверталися за консультацією до колег з Харківського, Рівненського зоопарку та зоопарку «Хай Парк» у Кір’ят-Моцкін (Ізраїль), в яких є досвід штучного вигодовування кенгуру.

Співробітники Миколаївського зоопарку сподіваються на щасливе майбутнє кенгуреняти. А побачити Сьому можна буде не раніше літа 2024 року.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button