Пригоди

Планував створення "ннр": ексдепутату Миколаївської міськради дали 15 років тюрми

Він підготував "обґрунтування" для створення так званої "ннр", яке планував відправити на "погодження" до москви

Цей материал також доступний

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України, ексдепутат Миколаївської міськради, колишній завідувач кафедри одного з вузів міста Миколаєва, доктор наук державного управління, кандидат політичних наук Сергій Шубін, який на початку повномасштабного вторгнення росії був завербований кадровим співробітником головного управління генштабу зс рф (відомого як гру), отримав 15 років тюрми.

Як передає прес-центр СБУ, за вказівкою агресора зрадник збирав розвіддані про місця базування в регіоні підрозділів Збройних Сил України, СБУ та Національної поліції. Згодом він отримав завдання розробити концепцію так званої “николаевской народной республики” (“ннр”), яку окупанти планували створити у разі захоплення області.

За задумом ворога, загарбники хотіли призначити очільників цього псевдоутворення, які мали звернутися до путіна з проханням щодо “приєднання” Миколаївщини до складу рф. У разі створення фейкової “республіки” російська воєнна розвідка обіцяла своєму агенту керівну “посаду” у лавах місцевої окупаційної адміністрації.

Для виконання ворожого завдання зрадник підготував фейкове “обґрунтування” для створення так званої “ннр”, яке планував відправити на “погодження” до москви.

Втім, співробітники Служби безпеки своєчасно викрили російського агента, поетапно задокументували його злочинні дії і затримали на початку літа 2022 року.

Як встановило слідство, після закінчення депутатства в міськраді ще до початку повномасштабного вторгнення рф він очолив кафедру в Миколаївському інституті права Національного університету “Одеська юридична академія”.

Саме тому, відповідно до задуму агресора, у разі захопленнями регіону зрадник мав публічно виступити від «імені» місцевих освітян на підтримку окупантів та проголосити про створення фейкової “ннр”.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

За матеріалами СБУ, суд призначив зловмиснику 15 років тюрми.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button