ПригодиТема дня

У Миколаєві судять ексдепутата міськради, який створив концепцію перетворення області на "ННР"

Обвинувальний акт щодо зрадника вже направлено до суду

Цей материал також доступний

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо завідувача кафедри одного з вузів міста Миколаєва, доктора наук державного управління, кандидата політичних наук за фактами державної зради, посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, посібника державі-агресору, виготовлення матеріалів, яких міститься виправдання, визнання правомірної збройної агресії Росії проти України, розпочатої у 2014 році (ч.2 ст. 111, ч.1 ст. 110, ст. 111-2 та ч.2 ст. 436-2 КК України).

Як повідомляють у прокуратурі, слідством встановлено, що у квітні 2022 року обвинувачений, не сприймаючи державну владу в Україні та сповідуючи ідеї проросійської спрямованості, вступив у злочинну змову з представником головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил Росії з метою надання допомоги у проведенні підривів України.

У період із травня по червень 2022 року за завданням куратора він розробив концепцію перетворення “нової вільної Миколаївської області” з урахуванням специфіки регіону та прорахунків, які мали місце під час створення “днр/лнр”.

У своїй праці під назвою “Концепція становлення незалежної держави – миколаївської народної республіки” зрадник визначив 11 головних пунктів, які необхідно запровадити, зокрема:

  • – створення “миколаївської народної республіки” в межах Миколаївської області шляхом заяви про вихід з-під юрисдикції та державно-адміністративного складу України та оголошення “державної незалежності” як суб’єкта міжнародного права з власною “державною” символікою, “державною” мовою) з окремим акцентом на військово-політичному, економічному, соціально-гуманітарному та культурно-духовному союзі “ННР” з Росії під час “спеціальної військової операції”;
  • – призупинення дії Конституції України та інших законодавчих актів, діяльність як державних, так і місцевих органів влади, усіх політичних партій з обов’язковим проведенням заходів щодо “тотальної денацифікації всіх сфер життєдіяльності ннр” із забороною будь-якої державної символіки України;
  • – створення на території “ННР” не передбачених українським законодавством органів державної влади, воєнізованих збройних формувань, правоохоронних органів, судового органу та визначення його діяльності поза українським правовим полем, у тому числі із застосуванням найвищого ступеня відповідальності – смертної кари;
  • – перехід усіх українських земель, надр, водних ресурсів, майна, фінансових ресурсів у власність “ннр”; “націоналізація” банків з їх активами та державними підприємствами;
  • – Визначення грошової одиниці на території “ННР” – “рубль Росії” та єдиної з Росією банківсько-фінансової системи;
  • – реорганізація систем освіти та охорони здоров’я “за стандартами кращих зразків цих систем у Росії, з урахуванням місцевих особливостей”, здійснення російською мовою освіти, яка “інтегрується в російський освітній простір”, а також проведення соціальної політики та організації пенсійної системи “за стандартом РФ” “.

Після цього “реформатор” отримав нове завдання щодо складання переліку необхідних управлінських посад та надання “надійних” кандидатів на їх заняття, а також складання за його особистим підписом (як корінного жителя м. Миколаєва), звернення до влади росії “про готовність переважної правильної настроєної частини миколаївців до від’єднання області від України та приєднання до братнього народу Росії”.

Крім того, протягом квітня-травня поточного року фігурант надавав інформацію щодо розташування Збройних Сил України та державних установ на території Миколаєва.

23 червня 2022 року його протиправну діяльність було припинено. Під час обшуку за місцем проживання “реформатора” виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, документацію та інше листування з представником держави – агресора.

За клопотанням прокурора зловмиснику обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Варто зазначити, що йдеться про екс-депутата Миколаївської міської ради від забороненої в Україні ПСПУ Наталії Вітренко Сергія Шубіна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button