Пригоди

"Висвітленню це поки не підлягає", - в ЗСУ підтвердили успіхи на лівому березі Дніпра

Збройні сили змусили окупантів відтягнути свої позиції

Цей материал також доступний

Збройні сили України змусили російських окупантів відтягнути свої позиції на лівому березі Дніпра, внаслідок цього зменшилась кількість артилерійських обстрілів правобережжя. Проте натомість ворог почав частіше атакувати правий берег з авіації, про що в ефірі “Радіо Свобода” розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

“Ми продовжуємо досягати непоганих результатів у своїй боротьбі – і в контрбатарейній, і в інших методах роботи. Але висвітленню це поки не підлягає саме для того, щоб результат був дуже потужним і зафіксованим, щоб це не було такою короткочасною перемогою.

Наша контрбатарейна боротьба змусила їх також відтягнути свої позиції досить потужно на лівому березі, але ще недостатньо для того, щоб припинити обстріли правого. Зокрема, і використання до прикладу тактичної авіації, яке останнім часом серйозно підвищилася у загальних цифрах зведень над правим берегом – це виправдання того, що артилерія вже не всюди може діставати. І ворог намагається таким чином створити собі штучні перемоги, руйнуючи мирну цивільну інфраструктуру, руйнуючу економіку регіону і намагаючись в килимовий спосіб руйнувати населені пункти на правому березі”, – зазначила вона.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що українська диверсійно-розвідувальна група висадилася поблизу Підстепового (20 кілометрів на схід від Херсона та 3 кілометрів від Дніпра) та захопила ділянку дороги, що сполучає села Пойма, Козачі Табори та Кринки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button