СуспільствоТема дня

Кім подякував журналістам, що викрили завищення цін на закупках з ремонту водогону

Після перевірки ОВА сума зменшилась

Цей материал також доступний

У суботу, 28 жовтня, відбувся пресбрифінг “Прозорість та підзвітність” за участі начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма. Основними темами для обговорення підчас брифінгу були: діяльність робочої групи «Прозорість та підзвітність»; поширення практики прозорості та підзвітності на територіальні громади тощо.

“Всі дані щодо публічних закупівель мають бути прозорими та відкритими”, – зазначив під час пресконференції голова ОВА.

Також Віталій Кім розповів про проведення закупівель та використання бюджетних коштів, та роль журналістських розслідувань у цьому питанні. Під час  пресбрифінгу голова ОВА подякував журналістам за статтю, яка вийшла на початку жовтня видання “Наші гроші” опублікувало матеріал, як Миколаївська ОДА тендерила 1,05 млрд грн на реконструкцію водогону з завищенням цін будматеріалів у 2-3 рази.

“Питання велике було по трубам, журналісти видали розслідування. Я розібрався в цьому питанні, ми проаналізували ринкові ціни. Що хочу зазначити: це проект на два роки, там не передбачені авансові платежі, не можна заплатити раніше, тільки по актам виконаних робіт. Ціни порівнювали умовно труба з ізоляцією та без ізоляції, там усе розаисано. Але я щиро дякую журналістам, тому що ми знайшли, що підрядник заклав в ціну інфляцію не тільки цього року, але й наступного. Тому це 30%, які не будуть оплачуватись, тому що оплата і закупівля проходитимуть цього року. Тобто я щиро дякую, ми дійсно це питання знайшли. Станом на зараз жодної копійки не було витрачено. Ми ще через ТПП отримуємо ринкові вартості, і в рамках ринкової вартості зараз йдуть перемовини з постачальниками, щоб ні в кого не було питань. Поверх цього ми віддаємо свій аналіз ринку, для того щоб все було прозоро, – повідомив Віталій Кім.

Відразу після публікації статті Віталій Кім заявив, що відзвітує за витрачені кошти.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. ДОБРИЙ ДЕНЬ , Я З УКРАИНИ !!!! Мабудь,, ще не раз. прийдеться Вам дякувати ,за ПРОЗОРЇСТЬ!Люди ..кажуть ,що у нас в МИКОЛАЇВІ ,хтось в перїод ВІЙСЬКОВОГО СТАНУ купив ЯХТ КЛУБ та пів ОДЕССИ !!! Та ДОМА ТЕРПИМОСТИ .как гриби ростуть !!! ЧИ може брешуть ? Робить им нема шо ...

  2. Любой думающий человек задаёт себе вопрос: случайно ли Ким "опоздал на работу", когда ракета прилетела в здание обладминистрации? Или его предупредили? О чем он с ними договаривался, когда ему предложили сотрудничать с ФСБ?

    1. Конечно не случайно он опоздал на работу , как это глава военной администрации умудряется проспать во время войны и потом с улыбкой записует интервью , мол хаххаах , русские [censored] , там никого в здании не было !!!!!!!! губернатор не знал , что в 8.45 уже в обл держ администрации полно людей обычно находится ?????? Конечно же знал , ему наплевать на людей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button