ПолітикаСуспільствоТема дня

Нардеп Гайду нещодавно прикупив великий будинок з басейном і дві квартири в Одесі

Що приховували миколаївські депутати, голосувавши за закриті декларації

Цей материал також доступний

Народні депутати, обрані до Верховної Ради від Миколаївщини, від початку повномасштабної війни придбали нове майно. Серед нової власності «слуг народу» – квартири в одеській новобудові, престижна автівка і майже 100 гектарів землі. Про це повідомляє Nikcenter у розслідуванні «Статки нардепів не для загалу: що приховали миколаївські депутати, проголосувавши за закриті декларації».

Олександр Гайду, обраний до Верховної Ради виборцями Корабельного та Інгульського районів м. Миколаєва, обзавівся новою нерухомістю в іншому регіоні. Ба більше, родина депутата від «Слуги народу» цьогоріч придбала там не одне житло. Згідно з відомостями із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, народний обранець став власником квартири площею 39 квадратів в одеській новобудові «Аквамарин» у серпні 2022 року. Його дружина Вікторія Маркова придбала квартиру в цьому ж житловому комплексі вже в березні цього року. Площа житла, записаного на дружину нардепа Гайду, склала 75 кв. м. На сайтах із продажу нерухомості пишуть, що двокімнатні квартири із аналогічною площею у цьому ЖК продаються за 50-60 тис. доларів. Новобудова розташована на Фонтанській дорозі, поблизу узбережжя, тому з вікон житлового комплексу відкривається вид на море.

«Новий будинок розташований у тихому та престижному місці біля самого моря.  Дворівневий паркінг. У комплексі своя інфраструктура: два супермаркети, школа раннього розвитку, кафе, банк, ресторан на даху, аптека, салон краси, спортивний комплекс із басейном», – йдеться в оголошенні з продажу квартир.

Крім нового майна, придбаного під час війни, напередодні, у  серпні 2021 року Олександр Гайду став власником «скромної» дачі в Одесі. Поблизу моря народний депутат придбав дачний будинок загальною площею 337 квадратів із басейном. Трохи згодом, у вересні та жовтні 2021-го, Гайду став власником ще двох земельних ділянок для індивідуального дачного будівництва на додачу.

Олександр Гайду став одним із нардепів Миколаївщини, які не голосували за правку 371, що передбачала негайне відкриття декларацій посадовців після поновлення обовʼязкового звітування. Nikcenter звернувся до «слуги народу» із офіційним запитом на коментар. Журналістів цікавило: чим керувався народний обранець, відмовляючись відкривати декларації, та чи відчуває він свою персональну відповідальність перед українським суспільством за таке рішення. Проте нардеп Гайду запит журналістів проігнорував. 

Склала компанію Олександру Гайду й інша народна депутатка з Миколаївщини – Ірина Аллахвердієва, яка віднедавна носить нове прізвище – Кормишкіна. У травні 2023 року на народну обраницю записали 7,7 га землі на Миколаївщині. А у серпні до них додалися ще не мало-не багато – 92 гектари у Первомайському районі. Цю ділянку вона, судячи з відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, здає компанії свого новоспеченого чоловіка Юрія Кормишкіна «ПАЕК-АГРО».

Раніше журналісти Bihus.info виявили, що під час повномасштабної війни Ірина Кормишкіна придбала елітний Mercedes-Benz S500L 2021 року випуску. В коментарі журналістам нардепка заявляла, що автівка обійшлася їй лише в 1 млн грн, тобто нібито в чотири рази дешевше за її ринкову вартість. У реєстрі МВС повідомляється, що цією машиною народна обраниця володіє і зараз.

Відзначимо, що новенький Mercedes – найдорожчий в автопарку миколаївських «слуг народу», принаймні офіційно.

Як відомо, на початку вересня Верховна Рада прийняла рішення, яке суспільство назвало ганебним. Тоді було проголосовано законопроєкт про поновлення обовʼязкового декларування посадовців і депутатів, при цьому парламентарі не підтримали негайне відкриття декларацій для громадян, відклавши його ще на рік.

Серед народних депутатів із Миколаєва за правку до законопроєкту, яка передбачала невідкладне відкриття декларацій про доходи, проголосували лише двоє – Ігор Копитін та Артем Чорноморов. Решта народних обранців не голосували за неї.

Детальніше про майно, яке зʼявилося у парламентарів з Миколаївщини та їхніх родичів від початку роботи у Верховній Раді, читайте у матеріалі «Статки нардепів не для загалу: що приховали миколаївські депутати, проголосувавши за закриті декларації».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button