Суспільство

Через втрату військового ПДФО в бюджеті не буде грошей ні на дороги, ні на відновлення, - Департамент ЖКГ Миколаєва

Грошей на все не вистачить

Цей материал також доступний

Ремонт укриттів, житлових будинків та доріг — пріоритетні питання пооб’єктного розпису бюджету Миколаєва на 2024 рік, їх фінансування залежить від можливості виділення коштів з державного бюджету, оскільки бюджету міста не вистачатиме, через втрату військового ПДФО. Про це у коментарі “НикВести” заявив директор Департаменту житлово-комунального господарства Дмитро Бездольний.

Він підкреслив, що весь перелік необхідних робіт включається в пооб’єктний розпис бюджету, проте фінансування буде призначатися з урахуванням їх пріоритетності. Першочерговими напрямками стануть скління пошкоджених будинків та ремонт покрівель, а також ремонт укриттів та доріг.

“Ми в будь-якому разі будемо подавати повний пооб’єктний розпис бюджету Департаменту житлово-комунального господарства, тому поки що туди включаємо все, що необхідно робити — дороги і ремонт житлового фонду, укриття. Далі ми будемо розподіляти пріоритетність робіт по кожному відділу ЖКГ. Після чого будемо дивитись, які першочергові потреби ми зможемо покрити за рахунок дотаційних виділених коштів, оскільки внутрішнього бюджету міста нам ні на що не буде вистачати. Питання, що потребують нагального вирішення, звісно, будуть знаходитись зверху в пооб’єктному розписі бюджету, і вони будуть закриватись”, – сказав він.

За словами посадовця, перший напрямок для виділення фінансування — скління пошкоджених будинків, ремонт покрівель. Другий напрямок — ремонт найпростіших укриттів. Третій включає продовження ремонту доріг.

“По-перше, у нас ще порядка 400 будинків потребують скління місць загального користування, це буде однозначно реалізовуватись. Тобто жилий сектор він в пріоритеті — ремонт покрівель, ліквідація наслідків. Ще важливий напрямок — ремонт укриттів. Наразі на департамент ЖКГ виділено близько 50 мільйонів гривень на ремонт укриттів. Наразі в роботі у нас близько 20 укриттів, також ми намагаємось спільно з ДСНС підбирати ще об’єкти та реалізовувати їх ремонт в цьому році, в наступному році ми також будемо продовжувати. Знову ж таки напрямок доріг, я вважаю що їх потрібно також робити, тому я в будь-якому випадку буду пропонувати реалізацію цього, а там вже будемо дивитись на те, як нас будуть дотувати, що ми зможемо по факту зробити. Наприклад, в планах у нас якщо ви бачили тендер на проектування Херсонського шосе, одна з магістралей міста, по якій їздять як жителі міста, так і інші іногородні жителі знаходиться в дуже сумному стані і по стану дорожнього покриття та люків, тому зробити її дуже цілеспрямовано”, – сказав Бездольний.

Нагадаємо:
Уряд запропонував Раді забрати у місцевих бюджетів військовий ПДФО та купити на нього зброю

“Звільнення людей і економія на воді”, – Сєнкевич написав про можливі наслідки реалізації ідеї уряду забрати у міста “військовий” ПДФО. На що одна з місцевих мешканок відповіла:

“Для чого ви, Мере, лякаєте людей постачанням води? Вам скільки виділяли коштів на водовідновлення і на очистку води, що можна вже було золоті труби прокласти. Всі розуміють ситуацію з водогоном, але ж не можна людей діставати за живе. А те, що забирають військовий збір до бюджету країни, бо не треба було їх транжирити на що попало. Обуренню немає меж, коли дивишся, як у Заводському районі “косять” сухе листя на узбіччі, або знімають новий асфальт, щоб покласти ще новіший. Вам міська громада довірила управління містом, то вона з Вас може і спитати”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. А на зарплату чиновникам найдутся деньги ?????? Уверен себя не обидят сенкевич и компания

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button