СуспільствоТема дня

Після скандалу Сєнкевич запропонував купити пікапи для ЗСУ замість дерев та кущів

Питання розподілення міського бюджету часто супроводжуються невдоволенням миколаївців

Цей материал також доступний

Після того, як стало відомо, що комунальне підприємство “Миколаївські парки” оголосило тендер на 7,7 млн грн для закупівлі дерев та кущів, містяни обурилися і вже вкотре вказали на необгрунтованість таких витрат під час війни. Так, лише читачі Кorabelov.info 26 вересня 2023 року залишили біше півсотні коментарів під відповідною новиною в соцмережах. Ось лише деякі з них:

“Я не можу вже таке читати. Нудить”;
“Як цей бєспредєл дістав вже”;
“Війна! Війна! Війна! Допоможіть нашім воїнам!!!”
“Полный пи*дец”;
“Треба допомагати воїнам, а квіточки та кустики зачекають! Ще не час для краси! Час для якнайшвидшої перемоги!”
“Сєня що, взагалі сором втратив?”;
“В той час, як ворог витрачає гроші на виробництво зброї, ми купуємо дерева”…

“Треба допомагати воїнам, війна ще не закінчилась. А в нас то на дороги витрачаємо кошти, то на дерева, які немає чим поливати”, – пише Галина.

“Або на армію, або на обділених долею. Які дерева? ( а потім виростають кущі і дерева котрих можно було накопати в лісах і ярах без витрати грошей). Якщо станеться закупівля всі знають що то відмивання коштів”, – вважає Лариса.

“Все інше є? Після війни цим займатись треба. А тепер – все для фронту, все для перемоги!”, – погоджується Тіна.

Після обурення містян (звісно, не тільки на наших каналах), Сєнкевич запропонував миколаївцям вирішити, чи витрачати ₴7,7 мільйонів на висадку дерев, чи направити гроші на закупівлю пікапів для військових, чи залишити кошти в бюджеті для об’єктів критичної інфраструктури на наступний рік.

“Коли ми зносили старі тополі на проспекті Центральному, ми обіцяли жителям висадити нові дерева. Найближчого місяця ще буде проведений масштабний ремонт водомереж, після якого теж потрібно буде зробити компенсаційну висадку дерев, оскільки якась частина насаджень, на жаль, буде пошкоджена. КП «Миколаївські парки» цього року планували закупити саджанці дерев (липа, сосна, катальпа, клен, туя, софора) та кущів”, – пояснював мер.

Більше половини миколаївців проголосували за пікапи для військових.

Як результат – під час засідання бюджетної комісії міськради 26 вересня міський голова запропонував депутатам погодити перерозподіл 7 мільйонів гривень на закупівлю 5 пікапів для військових, замість витрат на закупівлю та висадку дерев і кущів у місті, з огляду на резонанс в суспільстві.

“Сьогодні ця історія набула розголосу. Тому пропоную на 7 мільйонів закупити пікапи для військових, в нас є відповідне звернення. Ми подивились ціни, вартість одного авто – 1,4 мільйона. Тож 7 мільйонів вистачить на 5 пікапів, щоб допомогти ЗСУ, – заявив Сєнкевич після скандалу, вчиненого миколаївцями.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button