Суспільство

Миколаївське КП хоче придбати саджанці дерев та тисячи кущів за 7,7 мільйона

Обрати переможця торгів планують вже 4 жовтня

Цей материал також доступний

Комунальне підприємство «Миколаївські парки» оголосило тендер на придбання 511 саджанців дерев та 16420 кущів, про що йдеться у повідомленні в системі публічних закупівель ProZorro. Очікувана вартість закупівлі складає 7 мільйонів 726 тисяч 475 гривень, а обрати переможця торгів планують вже 4 жовтня.

Ось що комунальне підприємство планує придбати за ці кошти: 257 саджанців Липи крупнолистої (Tilia platyphyllos), 38 саджанців Клену Гіналла (Acer saccharinum), 6 саджанців Туї аурея На-На золотокончікової (Thuja occidentalis ‘Aureo-spicata’), 150 саджанців Сосни чорної (Pinus nigra), 40 саджанців Катальпи бігнонієвидної Нана (Catalpa bignonioides Nana), 20 саджанців Софори японської (Styphnolobium japonicum), а також 16 390 кущів Бирючини звичайної (Ligustrum vulgare) та 30 кущів Ялівця «Блакитний Дунай» (Juniperus Sabina Blaue Donau).

Дерева повинні мати вік не менше 4 років та висоту не менше 3 метрів з обхватом стовбура не менше 12 сантиметрів та зі сформованими скелетними гілками.

Хвойники повинні мати вік не менше 3 років з обхватом стовбура у сосни не менше 14 сантиметрів, у кущів бирючини має бути розвинена коренева система та висота не менше 50 сантиметрів.

У коментарі до тендеру є скарга до Держаудитслужби від Інги Сивицької, яка написала наступне:

“Завищена ціна на закупівлю некритичної потреби, недоцільні необгрунтовані витрати у військовий час, що загрожує національній безпеці”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button