СуспільствоТема дня

Можливість сміятися, обійматися: дітям в Корабельному подарували багато песиків Хібукі

В рамках проєкту психологічної підтримки. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Волонтер, психолог, міжнародний експерт з дитячими та підлітковими травмами та посттравмами з Ізраїля Дафна Шарон-Максімов подарувала Миколаївській гімназії №29 (колишній школі №29), яка розташована в Корабельному районі, песиків Хібукі. Про це сьогодні, 21 вересня 2023 р., повідомила директорка закладу Лариса Грицюк, опублікувавши в соцмережі пост-подяки:

“Шановна Дафна Шарон-Максімов, вся гімназійна родина вдячна Вам за щедрість душі, добро, співчуття, підтримку та бажання допомогти дітям у складні часи війни отримати можливість сміятися, радіти, отримати задоволення від спілкування, обійми нових друзів!!!”

“Ще на початку 2023 року Миколаївська гімназія №29 стала учасницею проєкту “Хібукі-школа”… Цей проєкт став особливо важливим для нашого закладу, оскільки Миколаїв, як прифронтове місто, постійно потерпав від обстрілів, і всі учні – і ті, які виїхали з рідної домівки закордон, і ті, які залишились в Миколаєві під вибухами і сиренами, були сильно травмовані і потребували кваліфікованої допомоги у боротьбі з травмою”, – пише керівниця гімназії №29.

Хібукі-терапія – це державна програма Ізраїлю з підтримки дітей, які пережили травматичні події, у тому числі пов’язані з війною. Кожна дитина отримує іграшкового собаку Хібукі, а вчителі і психологи допомагають Хібукі стати дієвим інструментом подолання травматичного та посттравматичного синдрому в дітей.

“В рамках проєкту вчителі і практичний психолог гімназії Олена Бахмутова пройшли навчання від ізраїльської психологині Дафни Шарон, в ході якого отримали цінні знання і вправи для подолання стресу і травми у дітей. Практичний психолог гімназії протягом декількох місяців проводила терапевтичні заняття для дітей, батьків та вчителів, засновані на методі Хібукі-терапія.

Вчителі включали елементи Хібукі-терапії в свої уроки та виховні заходи. Весь педагогічний колектив відразу почав бачити значну позитивну динаміку серед учнів з покращення рівня стресостійкості і адаптації до стресових умов”, – зазначає Лариса Грицюк.

Нагадаємо, ми писали:
Хібукі-терапія для учнів у Корабельному районі:
собака-обіймака допомагає дітям впоратися зі стресом. ВІДЕО

“Для продовження терапевтичної роботи організатори проєкту Дафна Шарон і EdCamp Ukraine відправили до гімназії іграшкових собачок Хібукі, які тепер, по завершенню першого етапу терапії, оселяться в будинках учнів нашого закладу і будуть зігрівати своїм теплом хоробрих миколаївців.

Тож страх, напруженість і занепокоєність учнів під час навчального процесу, які з’явилися в дітей після початку війни в Україні, будуть зникати, а знання і важливий матеріал будуть краще засвоюватися.

Діти не стримували емоцій радості від довгоочікуваної зустрічі з Хібукі, щиро обіймали свого нового друга, про якого так довго мріяли”, – пише директорка гімназії №29.

Хібукі-терапія – це проєкт психологічної підтримки для дітей, який створив ізраїльський лікар-психотерапевт Шай Хен-Галь. Головним героєм арттерапії є песик Хібукі, що у перекладі означає «обійми». Іграшка має розмір новонародженого малюка, тому дитині легко обіймати її й почуватися захищеною.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button