Суспільство

Земельну ділянку пляжу в курортній зоні «Коблеве» повернуто громаді через суд

Прокуратура вкотре захистила інтереси громадян щодо вільного доступу до узбережжя

Цей материал також доступний

Прокуратура вкотре захистила інтереси громадян щодо вільного доступу до узбережжя Чорного моря. Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

Зокрема, ще у 2021 році Березанським районним судом задоволено позов прокурора та скасовано незаконне рішення Коблівської сільської ради, яким фізичній особі передано у приватну власність земельну ділянку, розташовану в межах пляжної зони Чорного моря в курортній зоні «Коблеве». Судом підтверджено неможливість набуття права приватної власності на землі водного фонду.

Зазначене судове рішення набрало законної сили.

“У той же час встановлено, що фізичною особою з метою невиконання судового рішення спірну ділянку передано у власність товариства з обмеженою відповідальністю, засновниками якого є пов’язані з відповідачем особи”,  – йдеться в повідомленні.

З метою реального поновлення інтересів держави, Миколаївська окружна прокуратура звернулася з позовом до господарського суду про зобов’язання суб’єкта господарювання повернути земельну ділянку на користь територіальної громади.

“Господарським судом Миколаївської області позов задоволено у повному обсязі – припинено право приватної власності товариства з обмеженою відповідальністю на земельну ділянку водного фонду площею 1000 кв. м та зобов’язано повернути останню у комунальну власність”, – зазначають в прокуратурі.

Землі прибережних захисних смуг, особливо в межах пляжних зон, мають перебувати виключно у державній або комунальній власності та забезпечувати безперешкодний доступ громадян до водних об’єктів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button