Пригоди

ДТП в Миколаєві: активіст-військовий не пропустив тягач

Кримінальне провадження передали у ДБР

Цей материал також доступний

У Миколаєві 20 вересня 2023 року сталося ДТП за участі місцевого активіста (раніше він очолював профспілку «Сильні разом», пізніше став заступником голови РГК Бюро економічної безпеки України) Дениса Жело, який був за кермом Volkswagen, та тягачем. Про це ПН повідомили співрозмовники, які знайомі з ситуацією.

Як повідомлялося, ввечері водій Volkswagen Jetta намагався «проскочити» по вулиці Поштовій перехрестя з вулицею Одеською та не пропустив сідельний тягач, який їхав по зі сторони Варварівського мосту. Обидва автомобілі отримали механічні пошкодження, а водій легковика ще зазнав травм.

По даними ПН, за рулем Volkswagen був саме Денис Жело. Оскільки він наразі числиться військовослужбовцем у миколаївській частині Нацгвардії, то кримінальне провадження передали у ДБР.

У територіальному управлінні ДБР повідомили ПН, що наразі по факту ДТП з цим нацгвардійцем відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

ДТП з Денисом Жело
ДТП з Денисом Жело

Слідчі також чекають результатів експертизи щодо того, чи був він під дією алкоголю чи інших заборонених речовин.

Нагадаємо, 26 серпня 2020 року у Миколаєві на перетині проспекту Центрального та вулиці Бузника за проїзд на забороняючий сигнал світлофора патрульні зупинили автомобіль, за кермом якого знаходився місцевий активіст Денис Жело. Йому було запропоновано пройти огляд, попередній результат якого показав, що Жело був під впливом лікарських препаратів, а саме бензодіазепіну.

Патрульний, як показано на відео, сказав, що Жело має «дивну реакцію». Він на момент зупинки патрульними намагався переконати, що порушив ПДД через «поганий зір» і запевняв, що був тверезим.

В той же час медичне освідування показало, що «виявлена гостра інтоксікація внаслідок вживання лікарського препарату (1. 4 бензодіазепін)». В день здачі аналізу Жело казав, що «тиждень до цього» начебто приймав «Гідазепам».

Заводський райсуд Миколаєва визнав Жело винним в адмінправопорушенні за частиною 1 статті 130 КУпАП («Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції»). За рішенням суду його оштрафували на 10,2 тисячі гривень та позбавили права керування автотранспортом на один рік.

Проте він подав апеляцію, яка відмінила рішення суду фактично через формальні обставини. Так, протокол на Жело склали не протягом 24 годин з 26 серпня, як того потребує законодавство, а лише через 12 днів – 7 серпня 2020 року. Також були порушення при підписанні документу про медогляд.

На той час Денис Жело дуже «тісно» спілкувався з тодішнім скандальним начальником УСБУ у Миколаївській області Віталієм Герсаком, про що свідчать його пости у Facebook із спільними фото.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button