Суспільство

Прокуратура конфіскувала в громадян рф земельні ділянки на Миколаївщині

На земельні ділянки вже накладено арешт

Цей материал також доступний

Миколаївською окружною прокуратурою у взаємодії з СБУ в Миколаївській області виявлені факти порушення вимог земельного законодавства під час використання іноземцями земельних ділянок сільськогосподарського призначення в межах Новоодеської міської ради, Коблівської сільської ради та Березанської селищної ради Миколаївського району.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

“Так, 3 громадянина рф упродовж року після набуття права власності в порядку спадкування на 7 земельних ділянок сільськогосподарського призначення, не відчужили їх, внаслідок чого останні отримували дохід на території України.

Не зважаючи на триваючі порушення вимог земельного законодавства, уповноважений орган Держгеокадастру України, до повноважень якого, окрім іншого, віднесено обов’язок звернення до суду з позовами про конфіскацію таких земель, будь-яких заходів реагування не вжив.

З метою поновлення порушених прав держави, прокурор звернувся до судів з позовами до громадян країни – агресора про примусову конфіскацію вказаних земельних ділянок на користь держави. Загальна площа земельних ділянок, які підлягають конфіскації становить 28,0875 га”, – йдеться в повідомленні.

На даний час у справах відкриті провадження, їх розгляд триває. Окрім цього, з метою забезпечення позовів на земельні ділянки накладено арешт.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button