Суспільство

Миколаївщина розширює мережі ЦНАПів шляхом взаємодії з РОМС

До побудови ЦНАПів залучено кошти ЄС, Королівства Данія та інших партнерів

Цей материал також доступний

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке пройшло у Миколаєві 19 вересня, заступник начальника Миколаївської ОВА Микола Марінов порушив питання розширення мережі ЦНАПів шляхом взаємодії з Регіональним офісом міжнародного співробітництва.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОВА.

У своєму виступі Микола Марінов повідомив, що наявність ЦНАПів у кожній громаді області є дуже важливою умовою для забезпечення комфортних умов життєдіяльності населення, особливо у воєнний час.

“На сьогодні 17 громад області не мають своїх відділень ЦНАПів. Проте, враховуючи, що Україна є цифровою державою, в нас є можливість будувати ЦНАПи за допомогою альтернативного джерела фінансування”, – додав заступник начальника ОВА.

Так, за його словами, у рамках діяльності РОМС у Миколаївській області, до побудови ЦНАПів залучено кошти Європейського Союзу, Королівства Данія та інших міжнародних партнерів.

Зокрема, за кошти Королівства Данія запланована побудова ЦНАПів у трьох громадах області, а також закупівля модульного ЦНАПу для Шевченківської громади. В 2024 році Данія передбачає фінансову допомогу Миколаївщині, частину якої також буде спрямовано на будівництво п’яти модульних ЦНАПів.

Своєю чергою, ЄС забезпечить модульними ЦНАПами м. Вознесенськ, м. Первомайськ та м. Баштанка.

Також, в поточному році буде розпочато будівництво двох ЦНАПів у м. Снігурівка та с. Шевченкове.

За кошти державного бюджету України, відповідно до постанови КМУ від 16 червня 2023 р. № 609 “Деякі питання ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, спричинених підривом греблі Каховської гідроелектростанції” відновленню підлягає зруйнована будівля ЦНАПу однієї із громад області.

Таким чином, як зазначив заступник начальника ОВА, в цьому році потреби великих громад з населенням понад 10 тисяч осіб повинні практично закритися.

Наприкінці свого виступу Микола Марінов звернувся до громад, як до членів РОМС у Миколаївській області, з проханням долучатися до робіт, пов’язаних із розширенням мережі ЦНАПів.

“Я маю надію, що в майбутньому році спільними зусиллями ми зможемо закрити цю проблему”, – додав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button