Пригоди

"Облтеплоенерго", яке протягом 4 років неналежно опалювало квартири миколаївців, оштрафували на 68 тис.

Таке рішення ухвалив Антимонопольний комітет

Цей материал також доступний

Адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рішенням від 14 вересня 2023 визнала обласне комунальне підприємство «Миколаївоблтеплоенерго» таким, що вчинило порушення у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку, що призвело до ущемлення інтересів споживачів.

Про це повідомляє Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

Під час розгляду справи, розпочатої відносно «Миколаївоблтеплоенерго», за заявами мешканців міста Миколаєва, було встановлено, що протягом опалювальних періодів 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 та 2018-2019 років зазначеним теплопостачальним підприємством неналежним чином надавалися послуги з централізованого опалення. Зокрема, не було забезпечено нормативну температуру повітря у квартирах споживачів, які мешкають в багатоквартирних будинках, обладнаних приладами обліку.

Оскільки «Миколаївоблтеплоенерго» займало монопольне становище на ринку надання послуг з централізованого опалення у зазначені періоди, адміністративною колегією Південного МТВ АМКУ вищезазначені дії відповідача було визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та оштрафовано на 68 000 грн.

Разом з тим адміністративною колегією Південного міжобласного територіального відділення АМКУ при прийнятті рішення враховувалися заходи, що вживались ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» у процесі розгляду справи для припинення дій, що призводили до ущемлення прав споживачів. Це, зокрема, розроблення коригуючих графіків теплопостачання, модернізація котелень, теплових пунктів будинків, обстеження внутрішньобудинкових мереж тощо.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button