Пригоди

У Польщі допустили скорочення допомоги українським біженцям у 2024 році

Напередодні Єврокомісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для українцівдо 3 березня 2025 року

Цей материал також доступний

Польща, ймовірно, може скоротити фінансову підтримку українців, які втекли від агресії рф проти України. Як повідомляє “Європейська правда”, про це в інтерв’ю телеканалу Polsat заявив речник уряду Пьотр Мюллер.

За його словами, підтримка біженців, яка включає в себе відмову від вимог щодо проживання та надання дозволу на роботу, вільний доступ до шкіл, медичної допомоги та пільг на сім’ю, не буде продовжена у 2024 році.

“Ці правила просто втратять чинність наступного року. Я думаю, що в значній мірі ці правила не будуть продовжені”, – зазначив він.

Напередодні Європейська комісія запропонувала продовжити тимчасовий захист для українців, які втекли від агресії росії проти України, з 4 березня 2024 року до 3 березня 2025 року.

ЄС активував Директиву про тимчасовий захист 4 березня 2022 року за одностайним рішенням держав-членів, і її було автоматично продовжено на один рік.

Комісія вважає, що причини для тимчасового захисту залишаються, і тому тимчасовий захист слід продовжити як необхідну відповідь на поточну нестабільну ситуацію, яка ще не сприяє безпечному та тривалому поверненню тих, хто користується тимчасовим захистом.

Тепер цю пропозицію має затвердити Рада ЄС.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button