Пригоди

Викрили злочинну групу миколаївців, які переправляли наркотики до виправної колонії

За вчинене їм загрожує покарання до десяти років позбавлення волі

Цей материал також доступний

Слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно із співробітниками управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ із залученням поліцейської роти спецпризначенців, за процесуального керівництва обласної прокуратури та за сприяння співробітників Департаменту з питань виконання кримінальних покарань та керівництва виправної установи викрили та припинили злочинну схему переправляння наркотиків до виправної колонії.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області, у ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що до злочинної схеми входили п’ятеро осіб, які діяли за попередньою змовою у складі групи та незаконно перевозили і збували наркотичні засоби у місці позбавлення волі.

“Двоє миколаївців 38-ми та 45-ти років на волі пакували та доправляли поштовим сервісом на територію установи заборонені посилки. У подальшому 64-річний співробітник виправної установи, отримавши пакунок із наркотичною речовиною, заносив його на територію та передавав двом ув’язненим для подальшого збуту серед ув’язнених”, – розповів начальник обласного главку поліції Сергій Шайхет.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями утримання фігурантів та проживання їхніх спільників. У ході слідчих заходів у фігурантів вилучили мобільні телефони та інші речові докази, що підтверджують їхню злочинну діяльність. Також у одного із зловмисників поліцейські виявили та вилучили гранати РГД -5, Ф-1 та підривачі до них.

Обох миколаївців слідчі поліції затримали у прядку ст. 208 КПК України та за узгодженням із обласною прокуратурою повідомили їм про підозру за пересилання наркотичних засобів у місця позбавлення волі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нині фігурантам обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 536 000 гривень та

Вирішується питання щодо кваліфікації дій інших учасників угруповання.

Досудове розслідування триває.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button