ЕкономікаТема дня

Профспілка МГЗ потребує розблокування українських портів

"Для нашого підприємства завдання розблокування портів вкрай важливе!!!", - голова профспілки заводу

Цей материал також доступний

“Для нашого підприємства завдання розблокування портів вкрай важливе!!!”, – наголошує голова єдиної первинної організації ПМГУ промислового майданчика “Миколаївський глиноземний завод” Ганна Крисяк.

“Повне розблокування морських портів України у Чорному морі з відновленням вільного судноплавства – важлива задача державного значення. Об’єднання підприємств «Укрметалургпром» від імені багатотисячного колективу вітчизняного гірничо-металургійного комплексу звернулось до керівництва та повноважних представників ООН, ЄС, США, Великобританії та Туреччини з закликом щодо повного розблокування українських портів і відновлення вільного судноплавства у Чорному морі.

Звернення було надіслано Генеральному секретарю ООН Антоніу Гуттерішу, Державному секретарю США Ентоні Блінкену, Міністру оборони США Ллойду Остіну ІІІ, Міністру торгівлі США Джині Раймондо, Президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн, Міністру закордонних справ Великобританії Джеймсу Клеверли, Міністру оборони Великобританії Гранту Шеппсу, Міністру національної оборони Туреччини Яшару Гюлеру, послу США в Україні Бриджет Бринк, послу ЄС в Україні Матті Маасікасу, послу Великобританії в Україні Мелінді Симмонс, послу Туреччини в Україні Ягмуру Гюльдере.

“В інтересах України та всіх країн-партнерів зробити все можливе, щоб повернути Україні її право на вільну морську торгівлю, оскільки в поточній ситуації саме повне відкриття морських портів для усіх видів вантажів створить передумови для швидкого відновлення промислового виробництва в Україні, що посилить нашу спроможність до опору російській агресії».

Тому, з метою повного розблокування морських портів України, ОП «Укрметалургпром» пропонує країнам-партнерам відмовитись від ідеї повернення до формату вкрай невигідної для України «Зернової угоди» та сконцентрувати зусилля на відновленні вільного судноплавства в порти України, допомозі у зміцненні оборони портової інфраструктури та забезпеченні безпеки суден у чорноморському регіоні, сприянні створенню механізму комерційного страхування / перестрахування ризиків для суден у партнерстві з міжнародними організаціями та страховими фондами і суттєвому посиленні санкційного тиску на росію з метою запобігання тероризму та піратству у чорноморському регіоні.

«Повне розблокування морських портів України у Чорному морі з відновленням вільного судноплавства є важливою задачею державного значення, оскільки це дозволить відновити промислове виробництво та забезпечити зростання українського ВВП на 10%, дасть Бюджету України порядку 4 млрд доларів США додаткових податкових надходжень, за рахунок яких і фінансується сектор оборони України, забезпечить зростання валютної виручки на 18 млрд доларів США в рік та дозволить зберегти/ відновити майже 500 тис. робочих місць», – підкреслюється у зверненні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button