Пригоди

Шахрайці з Миколаївщини, яка ошукувала родичів військовослужбовців, загрожує 3 роки тюрми

За "винагороду" обіцяла їм надати інформацію про місцезнаходження військовослужбовців

Цей материал також доступний

Первомайською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 23-річної жительки міста Первомайська за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно, передає пресслужба обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що зловмисниця, у соціальній мережі Facebook викладала позитивні відгуки з фейкових сторінок про нібито допомогу у пошуку військовослужбовців, які безвісти зникли та потрапили до полону під час військової агресії рф проти України із посиланням на групи у «Вайбер» із назвами «Пошук зниклих 2022», «Повертайся живим», в яких була адміністратором. У групах шахрайка спілкувалася з родичами військовослужбовців, які зверталися до неї за допомогою у їх пошуку. За «винагороду» вона обіцяла їм надати інформацію про місцезнаходження військовослужбовців, при цьому не маючи наміру допомагати.

У ході розслідування встановлено 76 епізодів її протиправної діяльності, в результаті чого громадянам завдано збитків на суму майже 270 тисяч гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось Первомайським районним відділом поліції ГУ НП в Миколаївській області за оперативного супроводу управління Служби безпеки в області.

За вказані кримінальні правопорушення законодавством передбачене покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button