СуспільствоТема дня

У Миколаєві чиновники хочуть через суд забирати безхазяйне майно

У Миколаєві створили комісію, яка виявлятиме на території міста безхазяйне майно, буде його обстежувати та ставити на облік, а в подальшому – готувати заяви до суду про передачу такого майна у комунальну власність громади.

Голова комісії, перший заступник міського голови Віталій Луков прокоментував ситуацію з “нічийною” нерухомістю в місті та розповів, як влада планує вирішувати проблему занедбаних об’єктів.

Зі слів першого віцемера, масштаб проблеми значний:

“Тут потрібно йти двома шляхами. Найперше – це пошук безхазяйного майна, така робота проводилась і раніше. Втім, зараз більше мова про недбалість господарів, які не можуть дати раду своїй власності, а загальний вигляд міста від цього страждає. Це, наприклад, будинок на вул. Шнеєрсона, практично весь квартал від вул. Пушкінської по проспекту Центральному в напрямку Центрального стадіону. Ми, фактично, безправні, там є свідоцтво на право власності. Зараз можна складати протоколи про порушення благоустрою, але за те, що зруйнований будинок, протокола не складеш. Тому будемо йти шляхом викупу для суспільних потреб”, – розповів посадовець.

Місто має право викупити території чи будівлі для суспільних потреб без згоди власника. Наприклад, для розташування дитсадків чи створення парків тощо. Процедура складна і не дуже поширена, однак вона існує, таке право у міської громади є.

“Чітка позиція міського голови – навести лад з такими об’єктами. Особливо, в центрі міста. Щодо будинку по вул. Шнеєрсона – я займався цим об’єктом ще до великого вторгнення. Навіть провели комісію з питань ТЕБ та НС. Добилися лише того, що прибрали з вулиці сміття та розібрали небезпечні конструкції, закрили вхід. Однак ми обов’язково до цього питання повернемося”, – каже Віталій Луков.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. то есть луков и комАнда решили забрать бизнес черных риэлторов. умер одинокий пенсионер - квартира сразу лукову и его pizdабратии вместо поиска наследников

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button