ПригодиСуспільство

Україна отримає 42 літаки F16, - Зеленський про «проривну домовленність» з Нідерландами

"Сьогодні робимо ще один крок на посилення повітряного щита України"

Цей материал також доступний

Президент Володимир Зеленський, який перебуває з візитом у Нідерландах, повідомив про “проривну домовленність” у питанні щодо поставки літаків F16 Україні.

Відповідний пост Зеленський опублікував в Telegram.

“F16. Проривна домовленість. Відсьогодні вже конкретика. Будуть в українському небі. Дякую, Нідерланди! Дякую, Марку! Дякую усім, хто допомагає! Переможемо!”, – написав Президент України, опублікувавши спільне фото з головою уряду Нідерландів Марком Рютте на фоні F-16.

Зеленський додав, що домомвився з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте про кількість літаків, яку будуть надані Україні.

“Сьогодні робимо ще один крок на посилення повітряного щита України. F-16. Літаки, які ми використаємо, щоб тримати російських терористів подалі від українських міст і сіл. Ми з Марком Рютте домовились про кількість F-16, які будуть надані Україні – після тренування наших пілотів та інженерів. 42 літаки. І це лише початок. Дякую, Нідерланди!” – додав Зеленський.

В той же час, ЗМІ приводять цитату з заяви Рютте, який повідомив, що Нідерланди й Данія зобов’язуються передати Україні винищувачі F-16.

– У травні Нідерланди оголосили, що будуть навчати українців для розгортання F-16. Але всі розуміють, що неможливо проводити навчання, якщо нема літаків. Тобто для навчання треба доставка літаків. Сьогодні ми можемо оголосити, що Нідерланди та Данія зобов’язуються передати літаки F-16 Україні, коли будуть виконані умови для такої передачі, – оголосив прем’єр Нідерландів Марк Рютте.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button