ПригодиТема дня

Ексдепутат Єнтін з сестрою привласнили більше мільйона гумдопомоги від іноземців

Схему вони організували ще минулого року

Цей материал також доступний

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям міста Миколаєва у незаконному використанні з метою отримання прибутку благодійної пожертви, незаконних діях з документами на переказ та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом, передає пресслужба обласної прокуратури.

“За даними слідства, підозрювані – рідні брат та сестра, у 2022 році під приводом придбання будівельного інструменту для ліквідації наслідків ракетних ударів військами рф по Миколаєву та області одержали благодійну пожертву від румунського благодійного фонду у сумі понад 1 млн грн, яку шляхом проведення безтоварних операцій з використанням рахунків юридичних та фізичних осіб підприємців легалізували та використали на власний розсуд”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомили у Відділі комунікації поліції Миколаївської області, 47-річний мешканець обласного центру спільно зі своєю 37-річною сестрою отримали благодійну допомогу від іноземних фондів, а отримані нібито надати місцевим волонтерським організаціям.

Нині обом зловмисникам слідчі повідомили про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 201-2 КК України «Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі, або під час надзвичайного або воєнного стану», ч. 2 ст. 200 КК України “Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення та ч. 2 ст. 209 КК України «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у великому розмірі”.

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

По інформації ПН мова йде про ексдепутата міськради Владислава Єнтіна.

Нагадаємо, раніше Єнтіна підозрювали у шахрайстві з використанням благодійних пожертв. За версією слідства, він та його посібник заволоділи 31 ємкістю по 5 тис. літрів і 12 ємкостями по 1 тисячі вартістю понад 8 тисяч гривень – при цьому ці бутлі належали румунській благодійній організації, їх надали для безкоштовного забезпечення мешканців міста питною водою. Натомість Єнтін зі спільником, як вважає слідство, використовував їх в торгівельних кіосках та для продажу питної води мешканцям міста.

Згодом, у лютому 2023 року, керівник облпрокуратури розповідав, що ексдепутата міської ради Владислава Єнтіна перевіряють на можливі нові факти махінацій з гуманітарною допомогою.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button