Суспільство

Буде зоновано: Кім розповів, скільки навчальних закладів на Миколаївщині розпочне повноцінну роботу з 01.09

Більшість буде працювати в онлайн-режимі через небезпеку обстрілів

Цей материал також доступний

У Миколаївській області більшість навчальних закладів з 1 вересня розпочне роботу в онлайн-форматі, про що це в ефірі телеканалу “Апостроф” повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

“Ми готуємось до відкриття, але ті школи, які фізично та юридично готові до відкриття, де є не найпростіші укриття, а справді бомбосховища – це 75 об’єктів з понад тисячі.

При цьому ми планували і плануємо відкриття, але з огляду на безпекову ситуацію зараз йде обговорення. Ми прораховуємо потенційно небезпечні зони, в яких важко оперативно зреагувати на повітряну тривогу, якщо вони дістануть туди реактивними снарядами. Тому, якщо буде відкриття, воно буде зоновано”, – сказав він.

З його словами, питання відкриття начальних закладів регіон активно обговорює зі своїми колегам – з Херсонською, Запорізькою, Харківською, Сумською, Дніпропетровською областями.

“Відкриття буде, буде змішане навчання, але, на жаль, думаю, що зміститься відсоток у бік онлайн, через те що росіяни останнім часом почали бити по закладах освіти вдень. Це неприпустимо, такі ризики є неприпустимими, тому що це діти і це люди, дуже небезпечно. Тому з огляду на це ми переглядаємо плани”, – додав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button