Суспільство

Йде вже третя хвиля перевірок: у Миколаєві продовжують облаштування укриттів

У місті навели певний лад з обліком більш готових і менш готових сховищ

Цей материал також доступний

У Миколаєві продовжується перевірка наявних укриттів на дотримання будівельних норм, а облаштування одного укриття у місті коштуватиме від 20 мільйонів гривень. Про це “Суспільному” розповів перший заступник міського голови Віталій Луков. За його словами, укриття облаштовують із дотриманням державних будівельних норм.

“Виділені (гроші — ред.) були ще до початку перевірок, десятки мільйонів гривень на капітальні поточні ремонти всіх сховищ, які дозволяють державні будівельні норми. Це типові сховища, протирадіаційні укриття і, так звані, найпростіші сховища, тобто підвали”, — сказав заступник міського голови.

Віталій Луков зазначив, що станом на 16 серпня тривають перевірки укриттів.

“Є певний план перевірок. Ми проходимо. Це вже третя хвиля перевірок. Так, ми навели певний лад з обліком більш готових і менш готових сховищ”, — сказав він.

У Миколаєві також під час активних обстрілів з боку російської армії частково були відкриті підвали, які не облаштовані під укриття.

“Основні зауваження були — це так званий недопуск, не доступ до сховищ, але там були сховища, які належали державним підприємствам. Ці сховища є, але у них немає доступу, вони увійшли в числа не доступу. Також були не придатні сховища, тобто це наші підвали. Люди ховались і, Слава Богу, у нас, здається, жодного випадку не було, коли люди постраждали у сховищах під час прильотів. Була можливість заховатись”, — зазначив Луков.

За його словами, будівництво одного укриття коштуватиме від 20 мільйонів гривень.

“У нас є певні плани. Ми розуміємо, що вартість робіт шалена, тому намагаємось шукати донорів, будемо використовувати державні кошти. Будівництво одного сховища більш-менш нормального від 20 мільйонів гривень”, — розповідає Віталій Луков.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button