Пригоди

"Миколаївводоканал" погрожує відключити 200 домів, самовільно підключених до каналізації міста

Більшість проігнорували вимоги підприємства

Цей материал також доступний

Фахівці комунального підприємства “Миколаївводоканал” розпочинають відключати від мереж будинки містян, які самовільно підключилися до централізованої каналізації, про що повідомляє пресслужба підприємства.

“Місяць тому працівники абонентського відділу видали понад 200 приписів родинам, які самовільно під’єднали будинки до міської каналізаційної мережі. Це жителі кожного району міста, але найбільша чисельність в Інгульському. Порушники під особистий підпис отримали вимогу протягом 30 днів звернутися до працівників підприємства, щоб одержати технічні умови на підключення каналізаційних мереж. Як результат – більшість проігнорували цей документ.

Наразі комунальники готують необхідний пакет документів та матеріали, щоб розпочати, без додаткового попередження, тампонувати каналізаційну мережу в кожен будинок”, – йдеться у повідомленні.

Підприємство закликало миколаївців, не чекати подібних “сюрпризів” і завчасно звернутися до технічного відділу підприємства, щоб належно оформити дозвільні документи для користування централізованим відведенням стоків з будинку.

Для цього власникам приватних домоволодінь слід надати наступні документи:

– письмову заяву про виготовлення технічних умов;

– опитувальний лист за формою встановленою додатком 2 до Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27 червня 2008 року № 190;

– ситуаційний план з визначенням місця розташування земельної ділянки на відповідній території;

– топографо – геодезичний план існуючої забудови або новозбудованого об’єкта, масштаб – 1:500 з інструментальним визначенням фактичного місця розташування об’єкта та з відміткою (штамп, підпис, дата) управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради;

– копія документа (витяг або довідка з державного реєстру речових прав про нерухоме майно за 2023 рік), що підтверджує право власності (користування) земельною ділянкою або право власності (користування) на об’єкт нерухомості, на якій проводиться будівництво об’єкта або на якій розміщено об’єкт, а в разі наявності співвласника на дану земельну ділянку, дозвіл від нього на згоду проведення мереж водопостачання та водовідведення, засвідчену нотаріусом або особою, уповноваженою за законом засвідчувати такий документ підписом.

Якщо ж приєднання об’єкта замовника до мереж буде здійснюватися через мережі інших споживачів, замовник зобов’язаний надати безвідкличний дозвіл власника (власників) цих мереж на підключення свого об’єкта. Документ повинен бути засвідчений нотаріусом або особою, уповноваженою за законом засвідчувати такий документ підписом (зразок надається технічним відділом).

Приймання документів для розробки технічних умов проводиться тричі на тиждень за адресою: м. Миколаїв, вул. Погранична, 161.

Графік роботи: в понеділок, вівторок та четвер з 09.00 до 16.00, перерва на обід з 12.00 до 13.00.

Термін виготовлення технічних умов – 10 робочих днів. Ця послуга є платною. Вартість станом на 1 серпня 2023 року – 675 грн. 80 коп.

Приєднання/підключення до мереж централізованого водовідведення виконуються за рахунок замовника. Телефон для довідок: (0512) 30 36 42.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button