Пригоди

Бажали врятувати доньку та зберегти заощадження: шахраї ошукали мешканців Миколаївщини на 88 тисяч

Шахраям загрожує до восьми років позбавлення волі

Цей материал також доступний

Минулої доби до Первомайського районного відділу поліції звернулися двоє жителів райцентру із заявами про те, що стали жертвами шахрайських дій, зловмисники привласнили 60 тисяч гривень 51-річної жінки та понад 28 тисяч гривень 21-річного мешканця міста, передає Первомайський районний відділ поліції.

Зі слів потерпілої, на її мобільний зателефонував невідомий, який представився працівником поліції, повідомив, що її донька скоїла правопорушення. Щоб вирішити питання про непритягнення її до відповідальності, необхідно перерахувати певну суму грошей на картковий рахунок. Жінка без вагань перерахувала кошти і лише після цього зателефонувала доньці. Тільки почувши, що з донькою все добре і нічого подібного з нею не трапилось, жінка зрозуміла, що її ошукали шахраї.

Іншому заявнику надійшов дзвінок від невідомого, який представився співробітником банку та повідомив, що для здійснення попередньої банківської операції молодику потрібно обнулити картковий рахунок та перевести кошти на інший рахунок. Виконавши всі вказіки превдобанкіра, чоловік втратив свої заощадження.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України “Шахрайство”. Санкції статтей передбачають покарання до восьми років позбавлення волі.

Поліція наполегливо рекомендує:

– по-перше, не піддаватись емоціям, шахраї це майстри психології. У жодному разі не панікувати і не поспішати виконувати умови аферистів. Попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого родича, місто, в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру. Пам’ятайте, у шахраїв одна мета — видурити у вас гроші;

– по-друге, ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб, що пов’язані з перерахунком коштів, по телефону нікому не розповідайте ніяких відомостей зі своєї картки. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити пін-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай! Всі операції щодо безпеки картки проводьте тільки особисто у відділенні банку.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button