Пригоди

Вночі ворог застосовував близько 30-ти крилатих ракет - повітряними силами ЗСУ збито 16

Над Україною було збито 16 крилатих ракет (Х-101/Х-555, «Калібр»)

Цей материал також доступний

Під час атаки по території України у ніч на 15 серпня російські окупанти застосували крилаті ракети повітряного та морського базування, зокрема Х-101, Х-155 та Х-22. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ:

“По всій території нашої держави була повітряна тривога, яка тривала фактично під ранок. Ворог застосував крилаті ракети повітряного та морського базування. Літаки ТУ-22М3 завдали ударів з двох аеродромів базування – Шайковка і Моздок. Ракети Х-22, які у них на озброєні, були спрямовані безпосередньо по Донецькій області, в район міста Краматорськ.

Далі були пуски з Каспію. Літаки стратегічної авіації ТУ-95 завдали ударів вже ракетами Х-101, Х-155. Близько 20 ракет було випущено зі стратегічної авіації, які летіли на територію України”, – проінформував Юрій Ігнат.

За словами речника, протиповітряна оборона України працювала по всій території держави, а саме у областях за маршрутом слідування ракет.

“На жаль, не вдалося знищити ракети з літаків ТУ-22 – Х-22. Це ракети, які атакують по балістичній траекторії. Крім цього, було зафіксовано пуски ракет С-300, або ж С-400 по Запорізькій та Дніпропетровській областях. Противник запускає зенітні керовані ракети, і продовжує це робити по балістичній траекторії”, – підсумував він.

Вранці 15 серпня Командування Повітряних Сил Збройних Сил України повідомило про збиття над Україною 16 крилатих ракет. Загалом зафіксовано пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів:

  • 4 крилаті ракети Х-22 – з шести літаків дальньої авіації Ту-22М3 (аеродроми базування Сольци, Шайковка);
  • 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 з 11 літаків стратегічної авіації (аеродроми базування Енгельс, Олєнєгорськ);
  • 4 крилаті ракети «Калібр» з фрегата з акваторії Чорного моря (район Ялти).

Крім того, зафіксовано 8 пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

“В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони, знищено: 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр»”, – йдеться в повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button