Пригоди

Масштабна нічна атака рф по Україні: є постраждалі та загиблі

Співчуття родинам та близьким загиблих

Цей материал також доступний

Близько 4:00 вівторка, 15 серпня, під час тривоги російські окупанти завдали удару по Україні ракетами повітряного та морського базування. Вибухи пролунали в багатьох областях як на заході, так і на півдні України. На місці в областях працюють начальники ОВА, місцева влада, перебувають усі необхідні служби.

Перші вибухи пролунали у Дніпрі. Внаслідок російського обстрілу о 04:20 на підприємстві спалахнула пожежа. Двоє людей поранено, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

“Поранені 2 людини. 59-річна жінка отримала легкі ушкодження й лікуватиметься вдома. 70-річного чоловіка госпіталізували. Він у стані середньої тяжкості.

Пожежа загалом охопила понад 800 кв м. Її локалізували. Дякую рятувальникам за злагоджену роботу”, – повідомив Лисак.

Лисак також поінформував, що під час масованої атаки ПвК “Схід” збило над Дніпропетровщиною сім крилатих ракет Х-101/555.

Пізніше посадовець уточнив, що пошкоджено важливий спортивний об’єкт міста. Там вилетіли вікна, побитий фасад та внутрішня стіна.

Пожежу на промисловому підприємстві вже загасили.

Обстріл Дніпра

У деяких квартирах, які вже були пошкоджені внаслідок попередніх ракетних ударів, вікна та двері вставлятимуть вдруге, повідомив міський голова Борис Філатов.

Близько 05:20 вибухи прозвучали у Луцьку. В місті зафіксували влучання по одному з промислових підприємств. Внаслідок ракетного удару загинули троє людей, повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко. Ще трьох травмованих ушпиталили. Триває ліквідація наслідків, людям надається уся необхідна допомога.

Найбільше вибухів прозвучало у Львові та області. У результаті ракетного удару по Львівщині пошкоджено будинки у двох населених пунктах області та багатоквартирні житлові будинки. Також є руйнування в одному з гіпермаркетів міста. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«У Львові уламки ракет впали на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській. Було загоряння. Є руйнування. Людей евакуювали. Є постраждалі. Їм надають всю необхідну медичну допомогу. Інформації про загиблих наразі не надходило», – написав він.

Пізніше на брифінгу він зазначив, що  через російську атаку на Львівщині постраждали 15 людей. За його словами, загалом в регіоні є 6 влучань, одну ракету збила протиповітряна оборона.

“На щастя, загиблих немає, але 15 людей отримали травми, серед них є 10-річна дитина. П’ятьох травмованих госпіталізовано, людей у важкому стані поміж них немає. Стан ще п’ятьох оцінюють як легкий. Пошкоджено більше 40 будинків у Львові та в Оброшинській, Зимноводівській громадах. Триває ліквідація наслідків”, – розповів Козицький.

В облцентрі російська ракета поцілила у житлові та приватні будинки. Там на верхніх поверхах здійнялась пожежа. Людей евакуювали, повідомив міський голова Андрій Садовий.

Згодом мер повідомив, що під час масованого удару по Львову одна з ракет зруйнувала дитсадок.

“Ракета прилетіла у двір дитячого садка. Пошкоджено понад сто помешкань, вибито понад 500 вікон, зруйновано дитячий садок. Чотири людини отримують медичну допомогу. Загрози їхньому життю немає”, — зазначив він.

обстріл України

Людям, помешкання яких постраждали, нададуть тимчасове житло.

Івано-Франківська область. Уламки ракети впали на приватний будинок в Коломийському районі, пошкоджені також дві господарські споруди поруч.

Черкаська область. Під прицілом місто Сміла. Серед уражених об’єктів – територія медзакладу. Пошкоджені також мережі водо- і теплопостачання. Частина міста наразі без води.

Запорізька область. В одному з сіл Запорізького району ракета влучила у стадіон гімназії, пошкоджено будівлю навчального закладу, житлові будинки, будівлю дитсадку.

Донецька область. Місто Краматорськ, влучання у продуктовий склад. Загинула людина, ще одна – отримала поранення.

Усі постраждалі люди отримують допомогу. Співчуття родинам та близьким загиблих. На місці в областях працюють начальники ОВА, місцева влада, перебувають усі необхідні служби”, – повідомляє у ранковому зведенні щодо ракетних обстрілів заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button