Економіка

На заміну МГЗ: компанія «Русал» олігарха Дерипаски хоче побудувати глиноземний завод в рф

Виробничі витрати компанії зросли через наслідки вторгнення росії в Україну

Цей материал також доступний

Російська компанія «Русал» олігарха Олега Дерипаски, чиї активи були націоналізовані в Україні, заявляла, що планує побудувати глиноземний завод в росії, щоб зосередитися на зменшенні залежності від імпортної сировини, – повідомляє Дзеркало тижня.

Компанія збільшила продажі в Азії в першій половині 2023 року, але Європа залишилася ключовим ринком, на який припадає понад 30% виручки. Про це заявили у компанії 11 серпня, зазначивши, що прибуток падає.

Хоча сам «Русал» не є об’єктом західних санкцій, його виробничі витрати різко зросли через наслідки вторгнення росії в Україну в 2022 році. Деякі західні клієнти також відмовилися від металу російської компанії.

Фінансові результати «Русалу» за перше півріччя показують, що значна частина європейського ринку, де попит в цілому був відносно слабким в цьому році, продовжує купувати алюміній російського походження. На Азію припало 33% виручки порівняно з 23% у першому півріччі 2022 року, тоді як на Європу – 31% порівняно з 40%, повідомляє компанія.

Загалом, виручка за перше півріччя впала на 17% до 5,9 млрд доларів, з яких на Європу припало 1,9 млрд доларів, а на Азію – 2 млрд доларів. Решта припала на продажі в Росії та сусідніх країнах після того, як попит з боку Сполучених Штатів знизився через введення 200% імпортного мита на російський метал.

Скоригований прибуток компанії до вирахування відсотків, податків та амортизації (EBITDA) за перше півріччя впав на 84% до $290 млн, оскільки світові ціни на алюміній впали, а витрати «Русала» на закупівлю ключової сировини – глинозему – злетіли на 55% через втрату поставок з України та Австралії.

Нагадаємо, що 16 червня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України підтвердила конфіскацію більшості українських активів Дєріпаскі включно з Миколаївським глиноземним заводом.

Раніше повідомлялося:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. И откроют , а Украина , что будет делать с нашим заводом ????? Закроется , не куда будет реализовывать сырье .... главное забрать , а то что тысячи людей останутся без работы никого не волнует

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button