ЕкономікаСуспільствоТема дня

"Є гарні новини", - за словами Кіма, Миколаївський глиноземний завод готується відновити роботу

Також обговорюється питання щодо завантаженості роботою «Зорі»-«Машпроєкт»

Цей материал також доступний

Миколаївський глиноземний завод готується відновити роботу, про що на брифінгу сказав голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, передає «Укрінформ».

«По МГЗ є гарні новини, але про це трохи згодом. Наразі стоїть завдання про відновлення його роботи, люди там мають працювати й отримувати зарплату. Поки що триває розгляд апеляційної скарги власника, потім на підприємство зайде менеджмент, і через певний час воно має запрацювати. Само собою, там не має бути нічого російського», – сказав Кім.

За його словами, сьогодні на підприємстві працює близько 300 людей з 6 000, які були до війни, вони, в основному, зайняті охороною та обслуговуванням шламових полів.

Кім також зауважив, що під час переходу заводу з державної власності у приватну можуть виникати певні проблеми зі шламовими полями, безпечна експлуатація яких потребує серйозних фінансових затрат. Адже не виключено, що під час спекотної вітряної погоди з них знову можуть бути викиди пилу (як це було вже не раз іще до війни, коли навколишні села були вкриті червоним пилом – авт.). Проте це питання влада тримає на контролі.

Також, за словами голови ОВА, обговорюється питання щодо завантаженості роботою ще одного великого підприємства Миколаєва – ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроєкт».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button