ПригодиТема дня

Більше 400 злочинів проти нацбезпеки викрито на Миколаївщині, було таке і в Корабельному районі

275 злочинів у 2022 році та 152 - за І півріччя 2023 року

Цей материал також доступний

152 злочини проти нацбезпеки України викрито в Миколаївській області за перші шість місяців 2023 року: 67 фактів колабораційної діяльності, що на 63,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року (41) та 12 фактів про пособництво державі-агресору (торік – 1). Крім того, обліковано 73 кримінальних правопорушень щодо виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, що на 21,7% більше, ніж за перше півріччя 2022 року (60). Про це 4 серпня йшлося на нараді щодо підсумків роботи органів обласної прокуратури за І півріччя поточного року.

В той же час, в офіційній відповіді ГУНП у Миколаївській області на інформаційний запит редакції Кorabelov.info сказано, що Корабельним районним відділенням поліції (ВП №3) в місті Миколаєві в першому півріччі 2023 року було зареєстровано одне кримінальне правопорушення за ст.436-2 ККУ (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Але це не означає, що більше таких випадків у Корабельному районі не було: “Відповідно до ст. 216 КПК України, розслідування кримінальних правопорушень, передбачених статтями 111, 111-1, 114-2, 436-2, 438 КК України здійснюється слідчими органів безпеки України. Для отримання більш повної інформації щодо зареєстрованих кримінальних правопорушень зазначеної категорії (щодо злочинів проти національної безпеки, – прим. ред.) рекомендуємо Вам звернутися до УСБУ в Миколаївській області”, – сказано у відповіді на запит (нагадаємо, ми писали: Справа прихильниці “російського миру” в Корабельному: суддя виставив ЗМІ за двері).

Як повідомлялося керівником Миколаївської обласної прокуратури Дмитром Казаком раніше, в 2022 році в регіоні було зареєстровано 275 кримінальних правопорушень щодо основ національної безпеки України.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button